Main Media
Classic ECO-ulko-ovi Debussy (vaaleanpunainen NCS S 2010-Y70R)

Keltainen kahvipannu -blogin Pauliina valitsi kotiinsa ECO-rakenteisen ulko-oven

Design Ekologisuus Lämmöneristys Turvallisuus

Kaupallinen yhteistyö: Swedoor ja Keltainen kahvipannu

Ekologisuus, vastuullisuus ja vanhan tuunaus – nämä termit keikkuvat tänä vuonna suomalaisten sisustustrendien kärjessä. Miten ekologisuuden voi ottaa huomioon ovivalinnoissa, kun oven tulee olla turvallinen, tyylikäs ja pitää lämpö sisällä? Keltainen Kahvipannu -blogin Pauliina kertoo, miksi kodin vanha ja vetoinen ulko-ovi vaihtui tänä keväänä ECO-oveemme.

KAUNIS JA TYYLIKÄS OVI VOI OLLA MYÖS EKOLOGINEN

Julkisivun ulkonäkö ja sisustus ovat tärkeitä kaikille kodinomistajille. Aina kauneus ja käytännöllisyys eivät kuitenkaan kohtaa – myös ovi vanhenee vuosien saatossa. Pauliinan vuonna 1948 rakennetun kodin edellinen, noin seitsemän vuotta palvellut ulko-ovi oli kaunis mutta epäkäytännöllinen.

”Valitettavasti ovi oli melko vetoinen ja päästi talvisin lunta sisään”, Pauliina aloittaa nauraen.

”Ajan saatossa rakennukset elävät ja vanhenevat – samoin ovet. Kyllähän ihmiset vaihtavat keittiöitä ja ikkunoitakin parempiin. Miksei siis myös ovia?”, Pauliina jatkaa.

Classic ECO-ulko-ovi Debussy (​tiilenpunainen NCS S 5040-Y60R)
 

EKOLOGISUUS JA TYYLI SAMASSA ULKO-OVESSA

Pauliinan blogi on tullut tunnetuksi kierrätyksen ja ekologisuuden puolestapuhujana. Monet sisustuksen trendilistaukset vuodelle 2020 ovat nostaneet ekologisuuden ja aidot materiaalit kärkeen. Pauliina haluaa haastaa ajatusta siitä, että ekologisuus ja kauneus eivät mahtuisi samaan ulko-oveen.

”Minulle oli erittäin tärkeää, että uusi ulko-ovi sopisi vanhan talon tyyliin. Meillä on 40-luvun lopun hirsitalo, eikä huippumoderni design olisi sopinut talon julkisivuun”, Pauliina kertoo.

Valikoimassamme on noin 90 erilaista ECO-rakenteista ulko-ovidesignia. Pauliinan silmää miellytti eniten Classic Debussy, johon tehtiin kuviolasitus. Positiivinen yllätys oli, että ulko-ovi oli saatavissa 2-värimaalauksella.

”Meidän vanha, tumma ovemme teki kodista jotenkin raskaan näköisen. 2-värimaalauksen ansiosta uusi ovi istuu kotiimme kuin nenä päähän sekä sisä- että ulkopuolelta. Valitsimme ulkopuolelle tumman tiilen ja sisäpuolelle heleän vaaleanpunaisen sävyn”, Pauliina kuvailee.

Pauliinan oven ulkopuolen tiilenpunainen sävy on NCS S 5040-Y60R ja sisäpuolen vaaleanpunainen NCS S 2010-Y70R.

Classic ECO-ulko-ovi Debussy (vaaleanpunainen NCS S 2010-Y70R)
 
Classic ECO-ulko-ovi Debussy (​tiilenpunainen NCS S 5040-Y60R)
 

ÄLÄ OSTA OVEA SÄKISSÄ – SUUNNITTELE DOOR DESIGNERILLA

Ulko-oven hankkiminen on iso investointi, ja moni saattaa pelätä, että valinta menee pieleen. Mitä jos ovi ei sovikaan talon tyyliin muotoilultaan tai väritykseltään? Mitä jos se on ristiriidassa muun sisustuksen kanssa? Mitä jos valitun umpioven sijaan lasitettu versio olisikin toiminut paremmin?

Olemme kehittäneet Door Designer -sovelluksen, jonka avulla käyttäjät voivat helposti kokeilla, miltä eri ovimallit ja niiden perusvärit näyttäisivät omassa kodissa.

Classic ECO-ulko-ovi Debussy (​tiilenpunainen NCS S 5040-Y60R)
 

Myös Pauliina hyödynsi sovellusta uuden ulko-oven valinnassa. Sovellus vaikuttikin projektiin lopulta paljon, sillä sen avulla Pauliina päätti vaihtaa takaoven sijaan pääoven.

”Alkuperäinen ajatuksemme oli tehdä uusi takapihalle johtava uloskäynti. Vaihdoimme suunnitelmaa kuitenkin lennosta, kun näimme sovelluksen avulla, miten hyvin uusi ulko-ovi sopii talomme julkisivuun”, Pauliina kertoo.

”Sovelluksen avulla hahmotimme, että vanha ovi on oikeasti huono ja epäsopiva. Sovellus oli kaiken lisäksi helppokäyttöinen – runsaudenpula iski siinä vaiheessa, kun valintaa piti oikeasti alkaa tehdä! Sovittelin sisäänkäyntiimme varmaan kaikki Classic-sarjan ECO-ovet, mutta tämä valitsemamme ovi oli se, mikä istui taloomme ehdottomasti parhaiten”, Pauliina jatkaa.

Swedoor Design Door
 
Classic ECO-ulko-ovi Debussy (vaaleanpunainen NCS S 2010-Y70R)
 

ULKO-OVI ON SISUSTUSELEMENTTI

Ajan saatossa vaatimukset ulko-ovien ominaisuuksille ovat lisääntyneet. Turvallisuus, energiatehokkuus, ekologisuus, älyratkaisut… ulko-ovihankintaa pohditaan tänä päivänä monelta kannalta.

Mutta mikä ratkaisee lopulta valinnan? Pauliinan mukaan kärkeen kohoavat intuitio ja oma tyyli.

”Kaunis ovi on ilo silmälle. Ovi on sisustuselementti ihan siinä missä esimerkiksi sohva tai ruokapöytäkin. Miksei kodin ulko-oveen saisi suhtautua samalla turhamaisuudella kuin muihinkin kodin hankintoihin?”, Pauliina kysyy.

Classic ECO-ulko-ovi Debussy (​tiilenpunainen NCS S 5040-Y60R)