Main Media

Ulko-ovessa talon numero – numero-ovi hurmaa kekseliäällä yksilöllisyydellään

Design Fiksu Valoisuus

Miltä kuulostaisi ulko-ovi, jollaista naapurilla ei takuulla ole? Kekseliäät ratkaisut sisustuksessa yleistyvät ja usein myös hämmästyttävät oivaltavuudellaan, kuten ulko-ovi, jossa talonnumero on toteutettu pienillä ikkunoilla. Digits-tai Cifro-ovi tekee kodin sisäänkäynnistä varmasti yksilöllisen: oveen voi valita 1-3 lasiaukkomerkkiä, niin kirjaimia kuin numeroitakin.

Ulko-oven voi yksilöidä talonnumerolla

Ensivaikutelman voi tehdä vain kerran, joten se kannattaa tehdä tunnetusti tyylillä. Harva kuitenkaan pohtii sitä, että kodista ensivaikutelma alkaa pihapiirin lisäksi jo ulko-ovesta – puutarha, terassikalusteet ja pihakivet saattavat olla loppuun asti hiotut, mutta säänsyömä etuovi on peräisin 90-luvulta. Monessa tapauksessa ovessa riippuu talonnumeron tai nimen kertova kyltti, joka ei juuri erotu naapurista – puhumattakaan talon seinän nurkassa nuokkuvasta kyltistä tai lampuista repsottavista numerotarroista.

Mitäpä jos kyltin sijaan talonnumero olisikin saumaton osa ovea tyylikkäällä tavalla? Digits- ja Cifro-ovissa numerot tai kirjaimet ovat kiinteästi ovessa olevia pieniä lasi-ikkunoita – tämän kekseliäämpää numerokylttiä oveen ei saa.

Myös ulko-ovissa erottaudutaan yksityiskohdilla

Kuten sisutuksessa yleensäkin, myös ovea valitessa yksityiskohdat ovat enemmän kuin osiensa summa. Sen lisäksi, että ikkunoiksi naamioituneet numerot tai kirjaimet ovat käytännöllisiä monella tapaa, ne ovat myös sisustuksellinen elementti. Pieni mutta kekseliäs lisä ovessa tuo pääsisäänkäyntiin särmää. Illan tullen persoonallinen yksityiskohta vain korostuu entisestään, kun sisävalot valaisevat sen ohikulkijoille kauniisti.

Digits-oveen voi valita yksi, kaksi tai kolme merkkiä numeroista välillä 0-9 tai kirjaimista välillä A-J, ja lasiksi voi valita joko kirkkaan tai satiinilasin. Riippuu niin terassista, eteisestä kuin omasta maustakin, kumpi lasivaihtoehto on sopivampi!

Kaunis ulko-ovi on kodissa kirsikka kakun päällä

Yleisesti ottaen omaan pihapiiriin panostetaan nykyään entistäkin enemmän. Kodin merkitys viihtyisänä ympäristönä, jossa silmä ja sielu lepäävät, korostuu keskellä kiireistä ja kaoottista nykyihmisen elämänrytmiä. Siisti piha kertookin monesti myös siististä kodista – sisustus ei kuulu vain seinien sisäpuolelle!

Jos talon ja puutarhan yleisilme on mietitty, ulko-ovi toimii viimeisenä silauksena. Muotoilultaan Digits-ovi on skandinaavinen ja melko minimalistinen. Minimalistisuutensa ansiosta ovi sopiikin sekä moderniin ja simppeliin että klassiseen ja romanttisempaan pihapiiriin - kaiverretut lasiaukot muuntuvatkin moneksi.

Kaiken kukkuraksi voi olla varma siitä, että ovi on juuri oman perheen näköinen ja omalta tuntuva kodin käyntikortti.

Kuva @skogfunkis
 

Tutustu tarkemmin numero-oviin

Jos vielä mietit, sopiiko numero-ovi kotiisi, kokeile ovia kotiisi Door Designer -sovelluksella.

Numero on saatavissa ECO Character -malliston oviin. Digits-ovessa ja Cifro-ovessa numero on lasiaukko. Numerus-ovi on umpiovi, johon numero uritetaan.