Main Media

FSC- ja PEFC-sertifioitua puuta

Noudatamme kestävän kehityksen ja uusiutuvan puuraaka-aineen hankintaperiaatteita. Kestävästi hoidettujen metsien puusta valmistetun tuotteen tunnistat FSC®- tai PEFC™-merkistä. Merkki osoittaa, että meillä on sertifioitu puun alkuperän ja jäljitettävyysketjun seurantajärjestelmä.

FSC - HYVÄN METSÄNHOIDON NEUVOSTO

FSC eli Forest Stewardship Council® (Hyvän metsänhoidon neuvosto) on kansainvälinen, voittoa tavoittelematon ja avoin jäsenjärjestö, johon voivat liittyä jäseneksi organisaatiot ja yksityiset henkilöt. Sen perusti vuonna 1993 maapallon metsien häviämisestä huolestunut ympäristöalan, metsäalan ja yhteiskunnallisen alan edustajien ryhmä tavoitteenaan edistää ympäristön kannalta vastuullista, yhteiskunnallisesti hyödyllistä ja taloudellisesti kannattavaa metsien hoitoa. FSC:n pyrkimyksenä on, että kussakin maassa laaditaan olosuhteisiin soveltuvat kansalliset hyvän metsänhoidon FSC-standardit.

PEFC - METSÄSERTIFIOINTIJÄRJESTELMÄ

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes) on kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka edistää ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää metsätaloutta kaikkialla maailmassa. Vaatimukset PEFC-sertifioinnissa kohdistuvat muun muassa metsien monimuotoisuuden turvaamiseen, metsien terveyden ja kasvun ylläpitoon sekä virkistyskäyttöön. Lisäksi PEFC-sertifioinnissa asetetaan vaatimuksia sertifioidun puuraaka-aineen ja puutuotteiden seurannalle toimitusketjuissa. Puutavaran seurantaa koskevilla vaatimuksilla taataan puuraaka-aineen olevan peräisin sertifioiduista metsistä.

PEFC_logo_off_product       FSC_logo_off_product

 

JELD-WEN SUOMI OY:N FSC/PEFC-SERTIFIOIDUT TUOTTEET

Alla on listattu valikoimittain JELD-WEN Suomi Oy:n myymien Swedoor-ovien sertifioinnit. Osa valikoimista on FSC-sertifioituja ja osa PEFC.

ULKO-OVET

Malli

Sertifikaatti

ECO-ulko-ovet

PEFC

Basic-ulko-ovi

PEFC

Character-ulko-ovi

PEFC

Classic-ulko-ovi

PEFC

Function-ulko-ovi

FSC

Balcony-parvekeovi

FSC

Mökkiovet

FSC

SISÄOVET

Malli

Sertifikaatti

Style-kevytpeiliovi

PEFC

Easy-kevytlaakaovi

PEFC

Easy Effect -kevytlaakaovi

PEFC

Purity-kehysovi (aiemmin Trend)

FSC

Tradition-mäntypeiliovi

FSC

Craft-massiivipeiliovi

PEFC

Stable-massiivilaakaovi

PEFC

Unique-massiivikehysovi

PEFC

Unique Rustic -mäntykehysovi

FSC

Sound-äänieristysovisetti

PEFC

Fire-palo-ovisetti

PEFC

Steady-lujalaakaovi

PEFC

SAUNANOVET

Malli

Sertifikaatti

Sauna-perussaunanovi

FSC

Serenity-saunanovi (aiemmin Purity)

FSC

KYLPYHUONEENOVET

Malli

Sertifikaatti

Bath- roiskevedenkestävä ovi

PEFC

Bath-lasiovisetti

FSC

Spa-lasiovisetti

FSC

Spa- roiskevedenkestävä ovi

PEFC

KARMIT

Sisäoven karmit

FSC

Sisäoven kynnykset

FSC

 

Katso yrityksemme Europen sertifioidut toimipisteet FSC- ja PEFC-sertifikaateista latauskeskuksestamme.

Noudatamme luonnollisesti myös 3/2013 voimaan tullutta EU:n puutavara-asetusta (EUTR), jonka tarkoitus on estää laittomasti hakatun puun käyttö.

JELD-WEN on varmistanut, että sen kaikki eurooppalaiset operaatiot ja tilat täyttävät kaikki FSC:n keskeiset työvoimavaatimukset. Voit ladata FSC Core Labor Statementin täältä.