Main Media

Lapin keskussairaalan lasten psykiatrinen osasto

Sairaala

Lapin Keskussairaalan lasten psykiatrinen osasto on saneerauskohde, johon Swedoor toimitti ovet tutkimus- ja toimistotiloihin. Uusilta ovilta odotettiin erityisen pitkää elinkaarta, hygieenisyyttä ja esteettömyyttä. 

RATKAISU: PALO- JA ÄÄNILUOKITELLUT TERÄSKARMIOVET

Lasten psykiatriaan toimitettiin EI30, Rw 33 dB palo- ja ääniluokiteltuja teräskarmillisia ovia. Osassa ovista on integroitu sivuosa, jossa on runsaasti tilaa sairaalatekniikalle. Polttomaalattu teräskarmi on erityisen hyvin kolhuja ja kulutusta kestävä ratkaisu, joka on saatavana luokiteltuihin ja luokittelemattomiin puuoviin.

Karmi on helppo asentaa sen säädettävyyden ansiosta. Teräskarmi on myös kustannustehokas, koska sen kanssa ei ole tarvetta irtolistoitukselle. Integroitu karmin listoitus tekee ratkaisusta erityisen hygieenisen, sillä karmissa ei ole liitosrakoja, joihin bakteerit helposti pääsisivät.

Perinteisten sinkittyjen tai kromattujen saranoiden sijaan kohteessa käytettiin lujia ja tyylikkäitä ruostumattomasta teräksestä valmistettuja Star tec -saranoita, joita on helppo säätää. Ruostumaton teräs on korroosionkestävä, väsymätön ja luotettava materiaali, jolta voi odottaa pitkää ikää. Saranakoneistuksen pohjat käsiteltiin bakteerisuojamaalauksella.
Iskunkestävyytensä vuoksi ovet toimitettiin valkoisella laminaattipinnoituksella ja PVC-muovireunanauhalla varustettuna.

Esteettömyys yhdistettynä palo- ja äänieristykseen toteutettiin mekaanisella tiivistekynnyksellä. Lattiapintaan ei tule kiinteää kynnystä vaan tiivistekynnys laskeutuu oven ja lattian väliin oven sulkeutuessa.

LOPPUTULOS: KÄYTÄNNÖLLISET JA HYGIEENISET OVET VASTAAVAT VAATIVAN YMPÄRISTÖN TARPEISIIN 

Lapin Keskussairaalan lasten psykiatria on ensimmäisiä kohteita, johon toimitettiin uudenlaisia teräskarmirakenteisia ovia, erityisesti teräskarmirakenteisia sähköpieliovia. Ovet ovat osoittautuneet kestäväksi, hygieeniseksi, helposti puhdistettavaksi ja esteettömäksi ratkaisuksi.

  • Kohde: Lapin keskussairaala / Lasten psykiatria
  • Pääurakoitsija: Rakennus P. Jokelainen Oy
  • Pääsuunnittelija: Arkkitehtisuunnittelu Voutilainen Oy
  • Suunnittelija: Hannu Voutilainen
  • Rakennuttaja: Lapin sairaanhoitopiirin kuntayhtymä
  • Ovet: 16 Swedoor-ovea