Main Media
Sisäovi Unique 507 ja Unique 505- massiivikehysovi (musta NCS-S-9000-N)

Sisustussuunnittelija Laura Seppänen: 5 vinkkiä ovilla sisustamiseen

Äänieristys Design Valoisuus

Laura Seppänen on monelle sisustajalle tuttu nimi sosiaalisesta mediasta, blogeista ja sisustuslehtien sivuilta. Meille hän on tuttu useiden tyylikkäiden toimitilojen, ravintoloiden ja kotien suunnitteluprojektien kautta.

Laura on äärimmäisen hyvin perillä siitä, mitä ominaisuuksia ovilta halutaan ja millaiset ratkaisut lisäävät asunnon arvoa. Lie Lauran viisi inspiroivaa sisustusvinkkiä ovilla sisustamiseen.

Sisäovi Unique 501-massiivikehysovi (musta NCS-S-9000-N)
 

1. Kunnioita tilaa

Seppänen toivoo, että Suomessa ajateltaisiin ovea entistä enemmän sisustuselementtinä. Ovi on näyttävä ja kiinteä ratkaisu, jolla voi luoda paljon mielenkiintoa tilaan.

”Toivoisin, että ihmiset unohtaisivat viimein sen ajatuksen, että otetaan vain jotkut ovet koska ovet on oltava. Sisustuksessa kaikki voi olla detaljisoitua ja harkittua, miksei siis ovikin? Nykyään oviin on saatavana niin laaja valikoima erilaisia värejä, pintoja ja designeja, että niillä voi saada tilan kuin tilan kukoistamaan aivan uudella tavalla”, Seppänen tarkentaa.

Sisäovi Craft 101-massiiviipeiliovi (terrakotta NCS S 3949-Y62R)

2. Rauhaa ja rakkautta desibeliovien takana

Oven valinnassa myös akustiikka on tärkeää. Moni ei kuitenkaan tiedä, että desibeliovia on ylipäätään saatavilla. Makuuhuoneet ja työhuoneet ovat yleisimmät huoneet, joihin asiakkaiden kanssa päädytään valitsemaan äänieristysovet. Ääntä eristäviä ovia hän suosittelee erityisesti kaikkiin sellaisiin huoneisiin, joissa kaivataan rauhaa.

Sisäovi Steady 411-lujalaakaovi (harmaa)
 

3. Katseet painikkeisiin

Aina ei ole tarvetta uusia koko ovea. Sisustajat panostavat kauniisiin yksityiskohtiin, ja joskus ovi voi saada aivan uuden elämän pelkästään oven kahvoja eli painikkeita vaihtamalla.

Valkoinen ja teräksen sävyt ovat saaneet koviksi kilpailjoikseen muun muassa mustat sekä kullan ja pronssin väriset painikkeet.

Dallas, Stockholm, Marseille ja New York -painikkeet (musta)
 

4. Lasitetut ovet päästävät valoa sisään

Lasin käyttö kiinteissä elementeissä on iätön trendi, mutta trendikkyyttä tärkeämpää on se, mitä käytännön hyötyjä lasin käytöstä ovessa on.

Esimerkiksi pienessä asunnossa lasitetut ovet auttavat siihen, että valo pystyy jatkamaan linjaansa läpi huoneiston. Valo lisää avaruuden tuntua ja saa tilan näyttämään kookkaammalta.

Sisäovi Unique Spa 500-lasiovi (vakiovalkoinen NCS-S-0502-Y, opaalilasi)
 

5. SEURAA 2020-LUVUN OVITRENDEJÄ

  • Suomalaisten ujous värien käytössä alkaa rakoilla. Valkoisen rinnalla näkyy yhä useammin mustaa, puun eri sävyjä, erilaisia pintoja sekä rohkeimmilla räikeitäkin värejä.
  • Suomeen on rantautumassa myös sävyillä leikittelevä ilmiö, jossa ovi, seinä, listat ja kiinteät kaapistot saatetaan valita sävy sävyyn.
  • Yleistymässä ovat myös mittatilausovet, jotka mahdollistavat muun muassa lattiasta kattoon ulottuvat täyskorkeat ovet.
  • Vallitsevista trendeistä minimalismi tulee näkymään entistä voimakkaammin muun muassa piilokarmeina ja listattomuutena.
  • Luonnollisuus kasvattaa suosiotaan, mikä näkyy viilupintojen käytön yleistymisenä. Sisustussuunnittelija innostuu erityisesti siitä, että viilupintoja on saatavilla monessa eri puun sävyssä, vaaka- ja pystysuuntaan.
Liukuovi Steady 411 Slide (tammiviilu)