Main Media
Liukuovi Steady 411 Slide (NCS-S-2005-Y60R)

Sisustustrendit 2021

Äänieristys Design

Vuosi 2021 toi mukanaan uudet sisustustrendit. Muun muassa pastellisävyt, 80-luku ja mattapinnat nousevat sisustajan suosikeiksi. Kokosimme silmälläpidettävät trendit ja vinkit sisustajalle, joka haluaa pienellä vaivalla uutta ilmettä kotiinsa – paikkaan, jossa aikaa tulee vietettyä juuri nyt kaikista eniten.

Vuonna 2021 sisustajat innostuvat luonnonläheisistä materiaaleista ja pinnoista. Luonnollisuus on itse asiassa näkynyt sisustustrendeissä jo usean vuoden ajan, mutta nyt sen trendikkyys korostuu.

Kankaissa tyylitietoinen sisustaja valitsee materiaaleikseen pellavan, puuvillan ja hampun. Myös vakosametti tuo mattaisella ja elävällä pinnallaan lämpöä sisustukseen.

Lämmintä tunnelmaa huokuu myös tämän hetken huonekalutrendit, joissa puumateriaalit pitävät pintansa. Trenditietoinen sisustaja valitsee juuri nyt tummaa puuta, jota on helppo yhdistää sisustuksen muihin väreihin. Myös rottingin ja juutin punosmainen ilme on saavuttanut suosiotaan luonnonläheisen sisustustrendin myötä.

Pinnoilla tekstuuri saa näkyä – maaleissa juuri nyt villitsee kalkkimaali, jonka eläväinen mattapinta pääsee oikeuksiinsa sopivan, luonnollisen valaistuksen kera. 

Vinkki! Kalkkimaalilla voit maalata myös huonekaluja. Liitumaista kalkkimaalia voi käyttää kaikenlaisilla pinnoilla, kunhan ne on puhdistettu huolellisesti liasta ja rasvasta. Lopputulos on mattainen, kestävä ja eläväinen, sillä kalkkimaali tuo pensselinvedoista syntyvän tekstuurin oikeuksiinsa.

Sisäovi Steady 411-lujalaakaovi (viilu)
 

Ovi on paljon enemmän kuin kulkuväylä toiseen huoneeseen

Tänä vuonna trendikäs koti saa olla huolitellun värikäs. Erityisesti pastellinsininen, beige, indigo, poltettu oranssi ja muut murretut värit tuovat sisustukseen kotoisuutta ja ilmettä.

Maalivalmistaja Tikkurila valitsi vuoden 2021 värikseen Cumuluksen – pastellimaisen, valoisan kesätaivaan värin, joka huokuu raikkautta ja toivoa paremmasta huomisesta.

Värejä käyttämällä kotiin saa uutta ilmettä hyvin pienellä vaivalla – jo pieniä yksityiskohtia uusimalla voi muuttaa koko huoneen tunnelmaa. Uusiin väreihin voi päivittää esimerkiksi huonekasvien ruukut, sohvatyynyt tai matot, jolloin ilme raikastuu heti. Vastuullinen kuluttaja löytää ajattomia trendivärejä sisustukseen kirpputoreilta tai muutoin käytettynä. 

Vinkki! Valaistuksella on mahdollista säädellä sitä, kuinka sisustuksen värit pomppaavat kokonaisuudesta esiin. Kylmä, valkoinen luonnonvalo nostaa värikkäät yksityiskohdat paremmin näytille, kuin lämmin ja suora auringonpaiste. Myös valojen ja varjojen sijoittelulla sisustukseen voi tuoda nykytrendien mukaisesti eloa ja lämpöä. Kiinnitä huomiota myös ovien väriin ja sijaintiin valonlähteisiin nähden.

Vuoden 2021 sisustustrendeissä näkyy myös nostalgia, ajattomuus ja rauhallisuus. Tiedostava sisustaja haluaa valita kotiinsa kestäviä ja vastuullisia ratkaisuja. Vintage saavutti suosiotaan jo viime vuonna, mutta jatkaa edelleen trendien aallonharjalla. Tänä vuonna tyylitietoinen sisustaja ottaa vaikutteita 70- ja 80-lukujen muotokielestä ja tunnelmasta.

Pariovi Craft 101-massiivipeiliovi (terrakotta NCS S 3949-Y62R)
 

Vintage pitää pintansa

70-luvulta tähän päivään poimitaan ainakin maanläheistä värimaailmaa ja puupaneeleja, mutta myös kerroksellisuutta ja ryijyjä tullaan näkemään monessa kodissa. 80-luvun vaikutteita trenditietoinen sisustaja ottaa mattaisesta sametista ja pitkiä linjoja mukailevasta muotokielestä.

Vinkki! Nostalgiannälkäinen saa kotiin vaikutteita menneiltä vuosikymmeniltä helposti ja vaivattomasti uusimalla ovenkahvat. Swedoorin valikoimasta löytyy kahvoja jokaisen makuun.

Sisäovi Steady 411-lujalaakaovi (harmaa)
 

Japandissa yhdistyy japanilainen minimalismi ja skandinaavinen käytännöllisyys

Vuoden 2021 muotokieltä kuvailee parhaiten japandi-tyylisuuntaus, joka ottaa vaikutteita japanilaisen sisustuksen pelkistetystä ja rauhallisesta tunnelmasta, yhdistäen sen skandinaaviseen käytännönläheisyyteen.

Japandi-trendiä noudattava vaalii jo olemassa olevaa ja sisustaa etsien tasapainoa elämän ja kodin rosoisuudesta. Japandi-kodissa elämän jäljet saavat näkyä, sillä niitä tasapainottaa pelkistetty kokonaisuus. Ajaton kokonaisuus huokuu epävarmana pandemia-aikana pysyvyyttä, lämpöä ja turvallisuutta. Ajattomilla sisustusratkaisuilla on myös jälleenmyyntiarvoa.

Muotokielen osalta uutta ja vanhaa yhdistellään rohkeasti, ja usein niin saa aikaan tyylikkään kokonaisuuden. Rustiikkisuus ja sisustajan luonne saa näkyä myös sisustuksen muotokielessä. Etenkin pyöreät muodot ja keveät rakenteet ovat trendikkäitä juuri nyt.

Sisäovi Steady 420-massiivilaakaovi 
 

Etätyö on tullut jäädäkseen 

Moni on saanut viettää viimeisen vuoden aikana kotonaan enemmän aikaa, kuin olisi halunnut. Globaali pandemia on aiheuttanut sen, että useat pyörittävät arkea ja vapaa-aikaa samassa talossa. Sisustukseen panostaminen kannattaa, sillä kauniissa kodissa myös töiden tekeminen on mukavampaa.

Etätyö on tullut jäädäkseen ja vuoden 2021 trendiksi työpisteiden saralla nousee mukautuvuus. Jokaisella ei ole mahdollisuutta varsinaiseen työhuoneeseen, jonka oven voisi sulkea päivän päätteeksi. Siksi etätyössäkin halutaan panostaa kodikkuuteen ja viihtyvyyteen – työpisteen halutaan edustavan kaikkea muuta, paitsi väritöntä ja pelkistettyä toimistotilaa.

Kodikkuus, luonnonläheiset materiaalit ja viherkasvit tuovat kotitoimistolle mukavaa tunnelmaa. Sisustukseen panostaminen kannattaa, sillä kauniissa kodissa myös töiden tekeminen on mukavampaa eikä vapaa-ajallakaan oma koti muistuta jatkuvasti toimistosta.

Vinkki! Jos kotonasi on erillinen huone jossa työskentelet, voi ääntä eristävä ovi tuoda rauhaa työskentelyysi. Swedoorin valikoimasta löydät sopivan oven juuri sinun tarpeisiisi. 

Sisäovi Sound 41DB-massiivipeiliovi