Main Media
Tyttöjen makuuhuoneeseen vaihdettiin Unique 501M Slide -liukuovi.

Swedoorin liukuovi helpottaa Anni Uppalan lapsiperhearkea

Design Fiksu

Kaupallinen yhteistyö Anni Uppala ja Swedoor

34-vuotias Anni Uppala työskentelee IT-alalla, ja harrastuksena hän päivittää aktiivisesti lapsiperhe- ja sisustusarkea sosiaaliseen mediaan. Perheeseen kuuluvat mies sekä 6- ja 3-vuotiaat tyttäret.

Perhe on vuodesta 2013 asti asunut itse remontoidussa omakotitalossa Vantaalla. Kyseessä on vuonna 1943 valmistunut puinen, funkkistyylinen noppatalo, joka oli ostohetkellä huonossa kunnossa.

”Joku muu olisi ehkä purkanut tämän, mutta me arvostamme vanhaa ja halusimme herättää talon uudelleen henkiin. Teimme täysremontin ja raikastimme taloa niin sisä- kuin ulkopuolelta. Säilytimme esimerkiksi vanhoja alkuperäisiä ovia ja hyödynsimme niitä leikkimökkiin ja siivouskaappiin”, kertoo Anni.

135-neliöisellä talolla on myös suvussa historiaa.

”Ollaan täältä Vantaalta kotoisin, ja mummini muistaa leikkineensä tässä talossa naapureiden kanssa”, Anni paljastaa.

Yläkerrassa on kolme makuuhuonetta ja kylpyhuone. Liukuovi rauhoittaa kokonaisuutta.
 

Liukuovi lastenhuoneeseen

Talo on Annin ja Henrikin ensiasunto. 2013 molemmat olivat vielä opiskelijoita ja tiukan budjetin vuoksi kompromissejakin tuli tehdä.

”Yläkerrassa oli alun perin keittiö, mutta meidän piti muokata pohjaa ja saada ylös kolme makuuhuonetta ja vessa. Tämän takia yläkerrassa on käytävämäinen tila, johon aukeaa paljon ovia.”

”Tänä keväänä päätimme uudistaa yläkertaa ja vaihtaa tyttöjen makuuhuoneen oven. Aikaisempi oli tavallinen ovi, kuten muissakin huoneissa”, Anni jatkaa.

Tyttöjen ja vanhempien makuuhuoneet ovat vastakkain, välissä on myös kylpyhuoneen ovi.
 

Tyttöjen ja vanhempien makuuhuoneet ovat vastakkain ja välissä on wc. Tyttöjen ovi käy kuitenkin tiuhimpaan ja siksi siihen päätettiin vaihtaa seinän sisään liukuva liukuovi.

”Liukuovi on juuri oikea valinta siihen kohtaan, oikeastaan ainut järkevä. Näin oven voi avata silloinkin, kun muut ovet ovat auki. Emme etukäteen tajunneet, miten paljon lapsiperheessä esimerkiksi kaapinovet käyvät, kun on paljon pyykkiä ja vaatteita laitetaan kaappiin, ja lisäksi rampataan vessassa. Trafiikkia on ja ovet käyvät.”

 

Peilillinen liukuovi kiinnitti huomion

Ajatus uudesta ovesta oli pyörinyt mielessä jo jonkin aikaa. Kun Anni bongasi Swedoorin sosiaalisesta mediasta kuvan liukuovesta peilillä, hän oli myyty.

”Olin vaikuttunut, että tällaisiakin tehdään. Tiesin heti, että se on täydellinen tyttöjen huoneeseen, jossa ei ollut kunnon peiliä vielä. Peili myös toistaa lastenhuoneen ikkunasta tulevaa valoa”, Anni iloitsee.

Peilillinen liukuovi oli perheelle selkeä valinta.
 

Annille oli myös tärkeää, että uusi ovi sointuu yhteen muiden ovien kanssa. Onneksi Swedoorin oven sai samaan sävyyn.

”Oven selkeälinjaisuus ja kunnon kehykset olivat heti sitä tyyliä, mistä tykkään. Kun oven sai vielä meille oikealla sävyllä, niin se ratkaisi päätöksen.”

Annin mies Henri asensi liukuoven itse.

”Olimme tyttöjen kanssa viikonlopun mökillä ja sillä aikaa mieheni oli asentanut oven. Ilmeisesti oli aika helppo asennus”, Anni naurahtaa.

 

Liukuovi on lastenkin mieleen

Lapset ovat tykänneet uudesta ovesta todella paljon.

”Kaksi tyttöä tykkäävät vaihdella asujaan paljon, peilailla ja tehdä tanssiliikkeitä uuden oven edessä. Lisäksi heistä on hauskaa vedellä ovea itse auki ja kiinni.”

Liukuovi helpottaa arkea ja on tyttöjenkin mieleen.
 

Vanhemmistakin ovi tuntuu turvalliselta ja rauhoittavalta. Oven pinnassa on soikea upotettu kuppivedin ja reunassa sormivetorengas, josta oven voi vetää kiinni.

”Pienempi tyttäremme on 3-vuotias ja ovea on iltaisin kiva pitää vähän raollaan. Liukuovi pysyy hyvin sen 5–10 senttiä raollaan.”

”Lisäksi äänieristys on vanhaa ovea paljon parempi. Tämä on selkeästi tukeva ja laadukas ovi. Soft close -ominaisuus on hyvä, sillä vaikka lapsi laittaisi oven rajummin kiinni, ei ovi pamahda, vaan menee nätisti kiinni”, Anni jatkaa.

Uusi ovi avarsi sekä lastenhuonetta että yläkerran aulaa.

”Huone on selkeästi isontunut, kun ovi ei enää aukea huoneen sisälle. Lisäksi leluja ja vaatteita on nyt paljon helpompi ottaa kaapeista ulos”, Anni kertoo.

Perhe on helpottunut, että ei enää tarvitse pelätä toisiinsa kolahtelevia ovia.

”Olemme olleet tosi tyytyväisiä tähän Swedoorin liukuoveen sekä aikaisemmin hankkimaamme ulko-oveen. Liukuovi on tehnyt yläkerrastamme miellyttävämmän. En voinut edes kuvitella, miten iso vaikutus tällä toiminnallisuudella ja ulkonäöllä on kokonaisuuteen. Tämä ovi kestää varmasti aikaa”, Anni hymyilee tyytyväisenä.

Uusi ovi sulkeutuu pehmeästi soft close -mekanismin ansiosta.