Main Media
Classic-ulko-ovi Scott (valkoinen NCS S 0500-N)

Anni Uppalan unelma Swedoorin ulko-ovesta toteutui

Äänieristys Design Ekologisuus Lämmöneristys Valoisuus

Kaupallinen yhteistyö: Swedoor ja Anni Uppala

Kauniista sisustuskuvistaan tutun somevaikuttajan Anni Uppalan oman kodin vanha ulko-ovi meni vaihtoon, kun sen sävy ei toiminut talon muun värityksen kanssa. Nyt perheen hankkima Swedoorin puukuiturakenteinen Classic-malliston Scott-ulko-ovi sopii talon ilmeeseen ja kutsuu astumaan sisään kauniiseen taloon.  

Classic-ulko-ovi Scott (valkoinen NCS S 0500-N)
 

”Meillä oli viisi vuotta sitten aika tiukka budjetti taloamme remontoidessa, emmekä juuri panostaneet ulko-oven hankintaan. Tilasin silloin oven netistä, mutta se olikin todellisuudessa hyvin eri näköinen kuin verkkosivulla. Sävyn lisäksi sen ongelmana oli heikko äänieristys ja esimerkiksi huonolaatuinen kahva: tällaiset asiat huomaa ja tajuaa vasta jokapäiväisessä käytössä”, Anni kertoo.

Viime vuoden lopulla perhe päätti lopulta hankkia uuden ulko-oven. Anni oli unelmoinut jo usean vuoden ajan Swedoorin ulko-ovesta, ja nyt hän pääsi toteuttamaan unelmaansa.

Classic-ulko-ovi Scott (valkoinen NCS S 0500-N)
 

Annille tärkeimmät valintaperusteet olivat oven klassinen ulkonäkö ja eteisen valoisuus

Pitkällisen harkinnan jälkeen ulko-oveksi valikoitui Swedoorin puhtaanvalkoinen (NCS S 0500-N) Classic-malliston Scott-ulko-ovi, jossa on ECO-puukuiturakenne. Ovessa on Abloy Senton avainpesä-vääntönuppi ja alumiininvärinen Amsterdam-painike. Swedoorin ECO-ulko-ovet ovat Suomen ainoita puukuitueristettyjä ulko-ovia. Ovien ekologisuus vetosi Anniin.

”Valinnassa myös ulkonäkö oli merkittävä tekijä. Tämä ovi on klassisen kaunis kivoilla yksityiskohdilla. Lisäksi se on käytännöllinen ja laadukas. Valkoinen sävy oli meille selkeä valinta, koska talomme on harmaa, ja sen takia päädyimme myös hopeansävyiseen kahvaan. Talomme ulkovaloissa on myös samaa hopeanväristä sävyä.”

Vaikka klassinen ja ajaton valkoinen väri sopii Annin sisustustyyliin, halusi hän oveen kuitenkin jotain perinteisestä poikkeavaa. Tähän tarpeeseen vastasi kirkkaasta lasista tehty elegantti lasitus, joka on aseteltu kahteen osaan oven keskilinjan molemmin puolin.

”Aikaisemmassa ovessamme oli sumennettu lasi, ja nyt halusimme ehdottomasti kirkkaan lasituksen. Siten eteiseen tulee enemmän valoa, ja koko näkymä talon sisältäkin päin katsottuna muuttuu raikkaammaksi”, Anni kertoo.

“Tärkeintä on kuitenkin kokonaisuus. Aina kun tulen kotiin, näyttää ulko-ovemme kutsuvalta. Se toivottaa vieraatkin tervetulleeksi ja tuntuu laadukkaalta. ”

Anni Uppala | Sisustusvaikuttaja
Classic-ulko-ovi Scott (valkoinen NCS S 0500-N)
 

Ulko-ovi toivottaa tervetulleeksi – ja pitää äänet ja kylmän ulkona

Ulko-ovi on suuri ja tärkeä investointi, johon kannattaa panostaa. Ovea käytetään päivittäin monta kertaa, ja se on ensimmäisiä asioita, joita taloon tullessa kohtaa.  

Ulko-ovi myös eristää; se pitää ylimääräiset äänet ja talven viimat ulkona eikä falskaa lämmintä ilmaa ulos. Laadukas ovi kestää vuodenaikojen ja säätilojen vaihtelut ja sen avulla voi antaa talolle täysin uudenlaisen ilmeen.   

Annin perheen ovi saapui viime vuoden lopussa ja on nyt todistettavasti kestänyt kunnon pakkaset sekä todella kovat helteet. Annin mukaan laatu näkyy myös esimerkiksi siinä, että ovi menee pehmeästi kiinni eikä paukahda.

Ovessa on avainpesä, johon kuuluu kolme avainta. Vieraidenkin on helppo poistua ovesta ilman lukon vaikeaa räpläämistä, sillä nykyaikaisten ovien tapaan uudessa ovessa on helppokäyttöinen vääntönuppi.

”Tärkeintä on kuitenkin kokonaisuus.  Aina kun tulen kotiin, näyttää ulko-ovemme kutsuvalta. Se toivottaa vieraatkin tervetulleeksi ja tuntuu laadukkaalta.  Yleisesti ottaen kannattaa muistaa, että ulko-ovella on monta tarkoitusta ja sillä voi myös erottautua. Useinhan omakotitalojen ulko-ovet ovat aika samantyylisiä, vaikka nykyisin valinnanvaraa ja värivaihtoehtojakin löytyy hyvin.”

Anni koki saaneensa Swedoorilta kaiken tarvitsemansa avun. Oven valinnassa helpotti erityisesti Swedoorin ilmainen Door Designer -sovellus, jonka Anni koki hyvin helppokäyttöiseksi. Erityisesti hän piti siitä, että sovelluksella pystyi helposti tallentamaan vaihtoehdot puhelimen kuvatiedostoihin ja jakamaan sieltä niitä läheisille ja ystävillekin kommentoitavaksi.

”Vaikka kyllä oma näkemys ja fiilis on aina se kaikkein tärkein näissä valinnoissa”, Anni naurahtaa.

Classic-ulko-ovi Scott (valkoinen NCS S 0500-N)
 

Katso tuotteet