Main Media
Tommy Granlundin ja Anne Strandbergin uusi koti sijaitsee Loviisan 2023 asuntomessualueella. Viisihenkisen perheen koti henkii harmonista ja selkeälinjaista tunnelmaa – ovensaranoita myöten.

Swedoorin piilosaranat viimeistelevät sisäovet Loviisan asuntomessujen luonnonläheisessä kohteessa

Design Fiksu Valoisuus

Kaupallinen yhteistyö

Tommy Granlund ja Anne Strandberg rakennuttavat parhaillaan omakotitaloa Tommyn kotikaupunkiin Loviisaan. Pariskunta on ollut yhdessä jo yli 20 vuotta ja Loviisan lisäksi he ovat asuneet myös Porvoossa. Pariskunnan kolme poikaa asuvat kaikki vielä kotona, vanhin opintojen puolesta myös välillä Vantaalla.

Perheen taloprojekti sai alkunsa keväällä 2022, kun Tommy ja Anne huomasivat, että tulevalta Loviisan asuntomessualueelta on vapautunut vielä muutamia tontteja uudelleen haettavaksi. He pistivät hakemuksen sisään ja toukokuun alussa tuli tieto, että yksi kaunis rinnetontti on heidän.

Aikaa ei ollut hukattavaksi ja keskustelut talotoimittajien kanssa käynnistettiin heti. Nappivalinnaksi osoittautui joustava Jetta-Talo, jonka mallistosta perhe pystyi modifioimaan mieluisan mallin itselleen.

Kiikarissa väljät ja valoisat tilat

Tommy ja Anne ovat itsekin kokeneita remppaajia, mutta Karpalo on heidän ensimmäinen uudisrakennuksensa. Uudiskohde, tiukka aikataulu ja asuntomessujen säännöt käänsivät pariskunnan luottamaan tällä kertaa ammattilaisiin. Projektinjohdosta Tommy on kuitenkin vastannut pitkälti itse.

Rinnetontilla komeilee nyt kaksikerroksinen, 225 neliön talo.

”Tila on meille tärkeää. Halusimme yleisiin tiloihin väljyyttä, jotta isompikin joukko ihmisiä mahtuu viettämään kanssamme aikaa”, kuvailee Anne.

Yhteistyö värien ja kalusteiden osalta käynnistyi sisustussuunnittelutoimisto VISA Interiorsin kanssa syyskuussa 2022.

Uuden kodin värimaailma on harmonista ja luonnonläheistä.

”Yleisiin tiloihin olohuoneeseen ja aulaan halusimme yhtenäistä, rauhallista ilmettä. Pidämme kuitenkin väreistä, ja siksi esimerkiksi kodinhoitohuoneesta, keittiöstä ja vessoista löytyy väriä. Ei liian hillittyä, mutta kuitenkin yhtenäistä”, Anne kertoo. ­­­

Nuorimman pojan huoneessa luonto näkyy mukavasti, sillä metsä on tuotu sisään metsätapetin muodossa.

Huoneiden sisältä löytyy enemmän väriä ja leikkisyyttä. Nuorimman pojan huoneeseen kuljetaan upeasta Unique 504-massiivikehysovesta.
 

Sisustussuunnittelija Isa Niirasen mukaan värit, tumma puu ja pyöreät muodot ovat trendikkäitä ja näkyvät tässäkin kohteessa.

”Erityisesti vihreä ja punainen ovat nyt in. Karpalossakin on näitä värejä, syvyyttä tuova tumma puulattia ja kalusteissa suosittu pyöreitä muotoja”, Isa kertoo.

Ovet samaan sävyyn seinien kanssa

Myös ovissa on haettu selkeälinjaisuutta ja hyvää laatua. Swedoor oli brändinä tuttu.
”Meillä on tämänhetkisessä asunnossamme aika rimpulaovet. Swedoorin ovet ovat selvästi jykevämmät ja laadukkaammat. Valitsimme kaikki sisäovet Swedoorin valikoimasta”, kertoo Tommy.

Kahdesta idänpuoleisesta makuuhuoneesta löytyy yllätyksenä Unique 501M-masiivikehysovi peilillä.
 

Sisäoviksi valikoituivat Advance-valikoiman Unique-malliston massiivipuuovet. Yläkerran kahdesta idänsuuntaisesta makuuhuoneen ovesta löytyy peili sisäpuolelta ja kaksi länsipuolen makuuhuoneenovista on lasisia.

Lännenpuoleista puisto- ja merimaisemaa voi ihastella aulasta asti lasisten Unique 504-massiivikehysovien läpi.
 

”Valitsimme merelle päin lasiovet, jolloin huoneiden läpi näkee. Näin maksimoimme valoisuutta ja kaunista maisemaa. Kahden makuuhuoneen peiliovet ovat puolestaan yllätysefekti”, kertoo Anne.

Saunaosastolta löytyy läpinäkymätön Spa Lumi+ -lasiovi tuomaan ”kylpyläfiilistä”. Lisäksi alakerran olohuoneen yhteydestä voidaan erottaa kirjasto- ja työhuone kätevällä liukuovella.

Tommy ja Anne ovat erityisen tyytyväisiä yläkerran kokonaisuuteen.

”Yläkerta on erittäin onnistunut. Aulassa on useita ovia, mutta tila on silti rauhallinen. Swedoorilta saimme ovet ja listat samalla sävyllä kuin seinät, ja jälki on upeaa”, Tommy kehuu.

”Lisäksi, kun ovissa ei törrötä saranoita, se tekee fiiliksestä vieläkin rauhallisemman”, täydentää Anne.

Yläkerran Unique-massiivikehysovet ovat listoineen samaa sävyä seinän kanssa.
 

Piilosaranat viimeistelevät sisustukseen solahtavat ovet

Karpalo on ensimmäinen kohde Suomessa, johon asennettiin Swedoorin piilosaranalliset ovet.

”Swedoorilta Ismo Hiitola kävi paikan päällä esittelemässä oviratkaisuja ja mainitsi samalla pian lanseeraukseen tulossa olevista piilosaranoista. Aikataulu oli tiukka ja mietimme, ehtisivätkö ne meidän kotiimme. Onneksi ne ehtivät, sillä tietysti kiinnostuimme niistä.”

Oven ollessa kiinni piilosaranoita ei näy lainkaan. Painikkeiksi valittiin hopeiset Stockholm-painikkeet.
 

Liukuovi ja kylpyhuoneen lasiovi ovat omilla mekanismeillaan, mutta muissa kodin sisäovissa on piilosaranat.

Piilosaranat sulautuvat huomaamattomasti ympäristöön.
 

”Piilosaranat ovat olleet hyvä valinta. Saranat eivät varsinaisesti haittaa, mutta kun näkee oven ilman saranoita, sitä on kyllä kiva katsoa”, Tommy kertoo.

Piilosaranat olivat myös Isa Niiraselle uusi tuttavuus.

”Kaikki turha halutaan nyt sisustuksessa piiloon. Piilosaranat eivät näy ulospäin ja sopivat hyvin kohteisiin, missä haetaan minimalistisuutta”, Isa kertoo.

Isa on vaikuttunut siitä, miten hyvin asukkaiden toiveet rauhallisuudesta pystyttiin huomioimaan myös ovissa.

”On todella kiva, kun ovia saa samaan väriin seinänsävyiseksi. Jos on paljon ovia, kuten Karpalon yläkerrassa, niin tämä tekee paljon ja ovet sulautuvat ympäristöönsä. Eri värisinä ne loistaisivat enemmän esiin. Lopputulos näyttää todella hyvältä. Tämä on ollut itsellekin opettavainen, mutta hauska projekti.”

Entä milloin Tommy ja Anne perheineen pääsevät muuttamaan uuteen kotiinsa?

”Aika paljon odotamme elokuuta ja muuttoa”, hymyilevät Anne ja Tommy tyytyväisinä.

Karpalossa (kohde 21) pääsee vierailemaan Loviisan Asuntomessujen aikana 7.7.–6.8.2023.