Lue asennusohje huolellisesti ennen sisäovesi asentamista. Seuraa ohjeita, ja ole tarkka mittojen ja tarkistusten kanssa. Valmistaja ei vastaa virheellisen varastoinnin, suojauksen, asennuksen tai huollon aiheuttamista vioista ja toimintahäiriöistä.

Voit vaihtaa joko sisäoven karmin, pelkät saranat, sisäovilevyn tai koko setin. Tästä voit ladata sisäoven asennusohjeen (pdf).

Hyppää tällä sivulla kohtaan:

VARASTOINTI JA SUOJAUS

Varastoi ovet vaaka-asennossa: Säilytä ovet vaakasuorassa asennossa tasaisella, suoralla alustalla kuivassa, tasalämpöisessä, hyvin ilmastoidussa paikassa. Väärä varastointiasento saattaa aiheuttaa tuotteen vääntymistä ja vaurioitumista.

Suojaa ovet kosteudelta: Varastointitilan ilmankosteuden ja lämpötilan on vastattava käyttökohteen olosuhteita. Sisäovia ei saa säilyttää ulkona. Ehkäise kosteusvauriot pitämällä tuotteet irti lattiasta; käytä esimerkiksi lähetyslavoja. Pakkausmuovi on avattava kondenssikosteuden estämiseksi. Pakkaus ei ole kosteuden kestävä.

Suojaa ovet valolta ja lämpötilanvaihteluilta: Varastoinnin aikainen valo saattaa aiheuttaa tuotteeseen värimuutoksia. Lisäksi suuret lämpötilavaihtelut voivat aiheuttaa tuotteen vääntymistä.

Suojaa ovet kolhuilta ja naarmuilta: Pakkaus ei kestä kuormitusta eikä pistepainoa. Asenna ovet työmaalla mahdollisimman myöhäisessä vaiheessa. Oven nurkat ja reunat voivat kolhiintua helposti. Suojaa tuotteet hiekalta, rakennuspölyltä yms. Älä teippaa ovea! Kun ovet suojataan rakennusaikana kiinni teipatulla paperilla, varmista että teipin liimapinta ei osu ovien maalipintaan. Joidenkin teippien ja tarrojen liimat ovat niin voimakkaita, että poistettaessa oven maalipinta voi vaurioitua. Tämän vuoksi oveen ei saa liimata myöskään esimerkiksi tarroja.

Siirry sivun alkuun

SISÄOVEN KARMIN ASENTAMINEN

Siirry sivulle sisäoven karmin asentaminen.

VAIHTOSARANOIDEN ASENTAMINEN

Jos nykyiset karmit ovat siistit, mutta saranat kuluneen näköiset, sinun ei tarvitse vaihtaa karmia, vaan voit hankkia vaihtosaranapaketin. Vaihtosaranapaketin tarvitset myös silloin, jos ostat uuden ovilevyn ja nykyisin ovi on kiinnitetty karmiin tappikantavilla saranoilla.

Vaihtosaranapaketti sisältää symmetriset saranat, vanhan saranajäljen peitelevyt, vastaraudan ja asennusohjeet (pdf). Vaihda saranat ja nosta uusi ovilevy saranoille. Voitele saranat asennuksen yhteydessä (esimerkiksi vaseliinitippa saranatapin päähän) ja myöhemmin vuosittain.

Siirry sivun alkuun

 

OVILEVYN ASENTAMINEN

Pelkän ovilevyn vaihtaminen on erittäin helppoa. Valtaosassa 1980-luvulla ja sen jälkeen rakennetuissa asunnoissa on vakiomittaiset ovet ja karmit, joten voit irrottaa vanhan ovilevyn ja laittaa uuden tilalle.

  1. Irrota saranan kiinnitysruuvit
  2. Nosta ovilevy saranoilta
  3. Nosta uusi ovilevy saranoille
  4. Kiristä kiinnitysruuvit

Huom! Jos asennat roiskevedenkestävän sisäoven, välimatkaa suihkuun on oltava vähintään 1,5 metriä. Muussa tapauksessa valitse lasiovi. 

Siirry sivun alkuun

 

LUKON KÄÄNTÄMINEN

Symmetrisen sisäoven kätisyys vaihdetaan asennuksen yhteydessä. Jos oven ollessa jo saranoillaan lukko on ylösalaisin eli painikkeen reikä on lukon alapuolella, toimi näin:

Irrota lukon kiinnitysruuvit ja poista lukko.

Käännä lukkoa 180 astetta.

Paina lukko takaisin oveen ja kiinnitä ruuvit.

Vedä telkeä pihdeillä ja käännä sitä 180 astetta.

Siirry sivun alkuun

 

PAINIKKEEN ASENTAMINEN

Kännä tarvittaessa ensin lukko (ohje yllä) ja asenna sen jälkeen painike. Ole asentaessa ja huoltaessa varovainen, jottei oven pinta vahingoitu.

Siirry sivun alkuun

 

SISÄOVEN KORKEUSSÄÄTÖ

Sisäovea voidaan säätää korkeussuunnassa (+/- 3,5 mm) säätämällä saranoita kuusiokoloavaimella (AV4). Näin nostat ovea:

Löysää saranoiden alaruuveja pari kierrosta.
Kierrä toisen saranan yläpuolen ruuvia, kunnes ovi nousee haluttuun korkeuteen.
Tarkista että molemmat saranat kantavat ja kiristä yläruuvit.

Siirry sivun alkuun