Seuraa sisäoven karmin asennusohjetta asentaessasi karmia. Ole tarkkana mittojen ja tarkistusten kanssa. Vältät yleisimmät asennusvirheet tarkistamalla karmin suoruuden ja käyntivälit jokaisen asennusvaiheen jälkeen.

1) ENNEN KARMIN ASENNUSTA

Lattiapäällysteen (esim. parketti) on oltava paikallaan ennen karmin asennusta. Huomioi myös, että jos asennat roiskevedenkestävää sisäovea ja/tai karmia, välimatkaa suihkuun on oltava vähintään 1,5 metriä.

Tarvittavat työkalut ja tarvikkeet: yleisruuveja esim. 5x80 tai nauloja, vasara, saha, ruuvimeisseli, vatupassi, suorakulma, porakone, 8 kpl karmiruuveja tai puuruuvit, 20 mm karmin syvyyttä pidemmät kiilat (muovia/puuta), kynä ja rullamitta

Seuraa tämän sivun asennusohjetta tai lataa tästä sisäoven karmin asennusohje (pdf).

2) KIINNITÄ KARMIN YLÄKAPPALE SIVUKAPPALEISIIN

Aseta karmin osat tasaiselle alustalle, esimerkiksi lattialle. Kiinnitä karmin yläkappale sivukappaleisiin halutun kätisyyden mukaisesti vähintään 60 mm nauloilla, ruuveilla tai hakasilla (vähintään 2 kpl / liitos). 

3) NOSTA KOOTTU KARMI OVIAUKKOON JA KÄYTÄ KIILOJA

Nosta koottu karmi oviaukkoon halutun avautumissuunnan mukaisesti. Pane yksi kiila karmin yläkappaleen ja seinän väliseen rakoon, jotta karmi pysyy pystyssä oviaukossa. Aseta karmin alareuna valmiin lattiapinnan tasolle ja karmin aukeamispuoli samaan tasoon valmiin seinäpinnan kanssa.

Asenna karmi vaaka- ja pystysuoraan kiilojen avulla. Kiilaa samankokoisin parikiiloin; parikiilat takaavat tasaisen kiinnityksen ja estävät karmin kieroutumisen. Painavien ovien, kuten lasilla varustettujen tai massiivipuisten ovien, karmi on aina tuettava kiiloilla alasaranan kohdalta.

4) KIINNITÄ ENSIN KARMIN SARANASIVU, SITTEN LUKKOSIVU

Kiinnitä ensin karmin saranasivu vaiheittain karmiruuveilla/puuruuveilla. Yli 1200 mm leveä karmi kiinnitetään myös yläpuun keskeltä. Karmissa on valmiina kiinnitysreiät 14/5 mm.

Tarkista suoruus vatupassilla. Kiinnitä karmin lukkosivu vaiheittain samalla tarkistaen, että karmi on suorassa sekä vaaka- että pystysuunnassa. Tarkista myös, että ristimitat täsmäävät.

5) VIIMEISTELE KARMITULPILLA, LISTOILLA JA KYNNYKSELLÄ

Peitä asennusruuvien reiät muovitulpilla. Viimeistele asentamalla mahdolliset peitelistat ja kiinnittämällä kynnys lattiaan. Asenna oven tyyliin sopivat ovilistat. Nosta ovilevy saranoille. Voitele saranat asennuksen yhteydessä (esimerkiksi vaseliinitippa saranatapin päähän) ja myöhemmin vuosittain.