Lue lasioven asennusohje huolellisesti ennen asentamista. Seuraa ohjeita, ja ole tarkka mittojen ja tarkistusten kanssa. Valmistaja ei vastaa virheellisen varastoinnin, suojauksen, asennuksen tai huollon aiheuttamista vioista ja toimintahäiriöistä.

VARASTOINTI JA SUOJAUS

Suojaa lasin reunat: Pakkaus ei kestä kuormitusta eikä pistepainoa. Asenna ovet työmaalla mahdollisimman myöhäisessä vaiheessa. Pidä ovi pakkauksessaan vaaka-asennossa lattialla ennen kun asennat oven. Varmista, ettei lasin reuna milloinkaan kosketa kovaan lattiaan tai seinäpintaan. Laita aina lattialle lisäksi suojaksi esim. matto tai styroxlevy. Lasia ei saa työntää reunan varassa tai kääntää kulmiensa ympäri. Metalliset työkalut yms. voivat aiheuttaa säröjä lasin reunaan. Käytä asentaessa suojalaseja. Virheellistä tai vioittunutta tuotetta ei saa asentaa. Suomen Tasolasiyhdistyksen sääntöjen mukaan lasin valmistaja/jatkojalostaja ei ole vastuussa lasirikoista, jotka tapahtuvat lasia asennettaessa tai sen jälkeen.

Varastoi vaaka-asennossa: Säilytä ovet vaakasuorassa asennossa tasaisella, suoralla alustalla kuivassa, tasalämpöisessä, hyvin ilmastoidussa paikassa. Väärä varastointiasento saattaa aiheuttaa tuotteen vääntymistä ja vaurioitumista.

Suojaa kosteudelta: Varastointitilan ilmankosteuden ja lämpötilan on vastattava käyttökohteen olosuhteita. Ovia ei saa säilyttää ulkona. Ehkäise kosteusvauriot pitämällä tuotteet irti lattiasta; käytä esimerkiksi lähetyslavoja. Pakkausmuovi on avattava kondenssikosteuden estämiseksi. Pakkaus ei ole kosteuden kestävä.

sarkyvaa   kayta_suojalaseja

Lasioven asentaminen

Asennukseen tarvitaan: 2 henkilöä, torx-avain T30, vasara, vatupassi, suorakulma, porakone/ruuvinväännin, yleisruuveja (esim. 5x80), kiiloja (muovia tai kovaa kuivaa puuta) ja rullamitta sekä asennusohje, jonka voit lukea tältä sivulta tai avaa tästä lasioven asennusohje (pdf)

1. Aseta ovi pakkauksineen varovasti vaaka-asentoon lattialle. Aseta pakkauksessa olevat puurimat tasaiselle lattialle.

2. Irrota saranoiden suojakotelot. Löysää oven saranalehtien ruuvit ja pyöritä irti saranan vastapuoli.

3. Irrota lasi varovasti karmista. Aseta lasi vaaka-asentoon puurimojen päälle (katso kuva).

4. Irrota karmin alareunan tukipuu ja poista kiinnityshakaset.

5A. Jos et vaihda kätisyyttä, ruuvaa/naulaa karmin yläpuu kiinni karmisivuihin.

5B. Jos vaihdat kätisyyden, irrota karmin yläpuu, irrota kiinnityshakaset ja siirrä yläpuu karmin toiseen päähän (katso kuva). Kiinnitä yläpuu karmiin naulaamalla tai ruuvaamalla. Siirrä tiivisteet tasan karmin alapäiden kanssa.

6. Nosta karmi oviaukkoon haluamasi kätisyyden mukaisesti. Ruuvaa kevyesti karmin ylimmät sarana- ja lukkosivun ruuvit.

7. Aseta karmi kiilojen avulla suoraan. Kiinnitä ensin karmin saranasivu karmiruuveilla. Tarkista karmin suoruus vatupassilla.

8. Ennen kun nostat lasin pystyasentoon, laita lattialle oviaukon kohdalle suojaksi esim. matto, jotta lasin reuna ei varmasti pääse kosketukseen kovien pintojen kanssa.

9. Asenna lasi karmiin (katso kuva). Kiristä saranaruuvit.

10. Kiinnitä lukkosivun ylin karmiruuvi. Varmista karmin kulmien suoruus suorakulmalla/vatupassilla. Tarkista välykset sulkemalla ovi.

11. Kiinnitä lukkosivun karmi karmiruuveilla. Käytä kiiloja ja tarkista suoruus vatupassilla.

12. Kiinnitä lukko ja painike lukon asennusohjeen mukaisesti. Avaa lasioven painikkeen asennusohje (pdf).

13. Katkaise asennuskiilat ja viimeistele ovi listoilla.

14. Jos lasin reuna osuu karmiin oven ollessa kiinni, löysää saranan päällä olevaa ruuvia ja säädä ovi sopivaan kohtaan (katso kuva). Kiristä ruuvi varovasti riittävän kireälle ja laita suojakotelot paikalleen.