Main Media

Ovien pintavaihtoehdot

Oven pinta ja väri vaikuttavat olennaisesti tilan tunnelmaan ja ilmeeseen. Oviin saadaan tunnistettavuutta ja ilmettä erilaisilla väreillä, pintamateriaaleilla ja pintojen yhdistelmillä. Ovet voivat olla maalattuja, viilutettuja tai laminaattipintaisia. Ovilevyjen pintaan voidaan tehdä haluttuja kuviointeja erilaisin tekniikoin.

OVIEN JA KARMIEN PINTAVAIHTOEHDOT

Luokitellut ja luokittelemattomat ovet voivat olla maalattuja, viilutettuja tai laminaattipintaisia. Tiettyjen ovien pintaan voidaan tehdä urituksia ja listoituksia, erilaisia viilu- tai laminaattiyhdistelmiä, pintaa voidaan kuullottaa tai siihen voidaan printata vaikkapa valokuva.

Karmit voivat olla maalattuja, puuvalmiita tai jalopuuvuorattuja. Puukarmien lisäksi valikoimassamme on alumiinikarmeja valkeina (RAL 9016) tai luonnonväriin anodisoituna. Alumiinikarmeja käytetään laminaattipintaisissa muovireunaovissa. Teräskarmi on valittuun RAL-sävyyn maalattu.

Ulko-ovet voivat olla maalattuja tai viilutettuja. Ulko-ovia saa erikoisväreissä NCS-värikartan mukaan. Vakioviilu on lämpökäsitelty saarniviilu.

MAALIT

Maalatun oven värin voi valita laajasta sävyvalikoimasta. Ovien ja puukarmien vakioväri on valkoinen NCS S 0502-Y. Erikoisvärinä voidaan käyttää Suomessa yleisesti käytössä olevia maalivärikarttoja. Maalina käytetään puolihimmeää maalia.

VIILUT

Vakioviilut ovat tammi, koivu, mänty ja pyökki (kuvat alla), 

   

Valikoimassamme ovat kaikki yleisesti käytetyt viilut sekä läpivärjättyjä ja erikoiskuvioituja viiluja. Viiluista voidaan tehdä kuvioita tai yhdistelmiä suunnitelman mukaisesti. Erikoisviiluista on neuvoteltava aina tapauskohtaisesti.

Jalopuupintaiset karmit ovat näkyviltä pinnoiltaan viilutettuja tai vuorattuja. Vuorattujen karmien jalopuupinnan vahvuus on vähintään 5 mm. Yleisimmät viilu- tai vuorausvaihtoehdot ovat tammi ja pyökki. Koivukarmit toimitamme massiivipuisina.

Viilutetut ovet sekä viilutetut tai vuoratut karmit lakataan puolihimmeällä lakalla. Viilupintoja voidaan luonnonvärisen puolihimmeän katalyyttilakkauksen lisäksi kuullottaa. Mahdollinen kuullotusväri voidaan määrittää Suomessa yleisesti käytössä olevista kuullotuskartoista, esim. Tikkurilan Dicco Color -kartan sävyihin. Kuullotukselle ominaista on puun syiden ja rakenteen näkyminen värjäyksen jälkeenkin. Puuaineksen väri, kuviointi ja hionta vaikuttavat kuullotuksen lopputulokseen.

Tiettyihin ulko-ovimalleihin on saatavissa pystysuuntainen tammiviilu - ei muita viiluvaihtoehtoja.

LAMINAATIT

Laminaattipinnoissa on mahdollista käyttää kaikkia Suomessa myytäviä laminaatteja. Valmistamme suunnitelmien mukaan myös monivärisiä ja kuviollisia ovia.

Suosittelemme käytettäväksi Formica Iki Oy:n Formica Collection laminaattimallistoa. Formica Collection suunnittelijamateriaalia voit kysyä Formicalta. Näissä laminaateissa käytämme UN-pintaa ja muiden toimittajien väreissä sitä vastaavaa. Emme suosittele käytettäväksi korkeakiiltoisia laminaatteja.

PINTAVAIHTOEHDOT OVITYYPEITTÄIN

Katso alla olevasta taulukosta, minkälainen pinta on saatavissa kuhunkin ovityyppiin tai katso ovikohtaiset pintavaihtoehdot RT-kortista.

Tuote

Maali

Viilu

Laminaatti

Paloa ja ääntä eristävä liukuovi FS Slide

X

X

X

Äänieristysovi S3

X

X

X

Palo- ja äänieristysovi FS3

X

X

X

Äänieristysovi S6

X

X

X

Palo- ja äänieristysovi FS6 FCORE

X

X

X

Äänieristysovi S7

X

X

X

Palo- ja äänieristysovi FS7 FCORE

X

X

X

Paloa ja ääntä eristävä peiliovi FS100

X

X

Äänieristysovi S41 muovireunainen

X

Äänieristysovi S51 muovireunainen

X

Palo- ja äänieristysovi FS51 muovireunainen

X

Röntgenovi

X

X

Steady 40D luokittelematon

X

X

X

Easy luokittelematon

X

X

Ulko-ovet

X

X*

*) vain tietyt ECO Function -ulko-ovimallit

ONETONE: SISÄPINTOJEN SÄVYT YHDENMUKAISIKSI

Olemme mukana OneTone-kumppanuusverkostossa. OneTone on sisustusprojektien sävyjen ja materiaalien hallinta- ja hankintajärjestelmä, joka takaa sisäpintojen sävyjen yhdenmukaisuuden. Kun kohteen kaikki sisäpinnat ovat OneTone-kumppaniverkoston tuotteita, on lopputulos sävymaailmaltaan varmasti yhtenäinen. OneTonella varmistat, että oviemme tammi on samansävyistä esimerkiksi listojen ja seinien kanssa.

Suunnittelija; valitse sopiva sävy ja materiaali OneTone-tuoteryhmän kartastosta. Merkitse se ja OneTone® logo suunnitelmiin. Kuvalähde ja lisätietoa osoitteessa www.onetone.fi.

Lisätiedot