Main Media
Character-ulko-ovi ECO Digits (harmaa-NCS-S-7502-B)

Asuntomessut 2018: kauneimmat ovet

Design Fiksu Lämmöneristys Valoisuus

Trenditietoisen rakentajan ovivalinnoissa näkyvät nyt valo ja persoonalliset yksityiskohdat. Asuntomessuilla messukävijät toivotetaan tervetulleiksi asuntoihin avoimin ovin. Älä kuitenkaan turhaan kiiruhda kohteeseen sisään! Kiinnitä ensin huomiota ulko-ovivalintaan, joka määrittelee yllättävän paljon asunnon ulkonäköä ja ensivaikutelmaa. Asuntomessujen sisäovissa suositaan nyt etenkin modernin suoralinjaisia ovia sekä liukuovia eri väreissä.

Asuntomessut Porissa jatkuvat aina elokuun alkupäiviin saakka. Messukävijän kannattaa suunnata katseensa kalusteiden ja tilaratkaisuiden lisäksi myös asuntojen ulko- ja sisäoviin, jotka ovat tärkeä osa kohteiden arkkitehtuuria ja sisustusta. Messukävijä, tarkista ovista ainakin nämä asiat!

ULKO-OVET: TARKKAILE YKSITYISKOHTIA JA KOKONAISVAIKUTELMAA

  1. Päästääkö ovi sisään luonnonvaloa? Ulko-oven lasitus lisää eteisen valoisuutta ja tuo avaruutta pieneenkin tilaan. Näyttävä lasitettu pariovi suorastaan kutsuu astumaan ovesta sisään.
  2. Millaista tunnelmaa väri ja materiaali luovat? Oven värin kanssa voi pelata varman päälle ja valita turvallisia valkoisen ja harmaan sävyjä tai siitä voi tehdä erottuvan sisustuselementin. Tarkkaile, miten oven väri sopii yhteen julkisivun ja eteisen sisustuksen kanssa. Millaisen fiiliksen maalattu ovi luo viilutettuun verrattuna?
  3. Millaisia erikoisratkaisuja ovissa on käytetty? Tänä vuonna messukohteiden tyylikkäimmät ovet on höystetty persoonallisilla yksityiskohdilla. Esimerkiksi Porin Jokisimpukka -rivitalokohteessa asunnon numero on merkitty oveen käyttämällä lasitusta.
  4. Onko ovi energiatehokas? Ekologiset arvot näkyvät myös ovivalinnoissa. Oven on oltava ennen kaikkea kestävä ja energiatehokas.
  5. Miten turvaratkaisut vaikuttavat oven ulkonäköön? Useissa Asuntomessu-taloissa on tänä vuonna älylukko, joka valitaan ulko-oviin nykyään yhä useammin.
Function-ulko-ovi ECO Salton (valkoinen-NCS-S-0502-Y)
 
Function-ulko-ovi ECO Barents (keltainen-NCS-S-1050-Y20R)
 
Function-ulko-ovi F1893 W95 ja F1894 (harmaa-NCS-S-3502-R80B)
 
Balcony-ulko-ovi PO1894-W20 (tummanharmaa)
 
Function-ulko-ovi ECO Salton (vakiovalkoinen NCS S 0502-Y)
 

SISÄOVET: TRENDIKÄS VALITSEE NYT LIUKUOVEN

  1. Miten erilaiset ovivalinnat vaikuttavat tilaan? Asuntomessuilla suositaan nyt etenkin modernin suoralinjoja saranoituja ovia sekä liukuoviratkaisuja. Kiinnitä huomiota siihen, miten ovet jakavat tilaa. Entä miten tila muuttuu, jos liukuovi siirtyy seinän sisälle tai seinän päälle?
  2. Toimivatko ovet sisustuselementteinä? Kohde Luodossa tunnelmaa luovat sekä seinän sisään että seinän päälle liukuvat mustat liukuovet. Talo Lintulaan taas on valittu tammiviiluisia ovia, jotka korostavat luonnonläheisyyttä.
  3. Miten sisäovissa käytetään lasia? Isot lasitetut pariovet lisäävät tilantuntua, pieni lasi-ikkuna taas voi toimia ovessa mielenkiintoisena yksityiskohtana.
  4. Onko sisäovissa persoonallisia värivalintoja? Sisäovien ei aina tarvitse olla valkoisia. Tutki, miten persoonalliset värivalinnat vaikuttavat koko huoneen tunnelmaan.
  5. Kuljetaanko kaikkiin huoneisiin samanlaisesta ovesta? Ovi voi kertoa vinkkiä myös siitä, millainen tila sen takana odottaa. Kiinnitä huomiota erilaisten huoneiden ovivalintoihin: millainen ovi avaa tien kylpyhuoneeseen, entä olohuoneeseen?
Liukuovi Unique 501 Slide (valkoinen-NCS S 0502-Y)
 
Liukuovi Unique 501 Slide (musta NCS S 9000-N)
 
Pariovi Craft 129-massiivipeiliovi
 
Liukuovi Steady 411 Slide (tammiviilu)
 
Spa lasiovi Lumi ja Serenity-saunaovi Himmeli
 
Spa lasiliukuovi Matta Slide 
 
Spa lasiliukuovi Matta Slide 
 

VALITSE OMAT OVET DOOR DESIGNER –SOVELLUKSELLA

Messupäivän jälkeen pää on täynnä sisustusideoita. Helpoin tapa löytää juuri omaan kotiin sopivat ovet on kokeilla ovia virtuaalisesti kotiin ilmaisella Door Designer -sovelluksella. Voi nimittäin olla niin, että messutalossa mainiolta näyttänyt ovi sopii täydellisesti omaan kotiin, mutta esimerkiksi toinen viilu tai väri onkin parempi kuin messutaloon valittu. Sovelluksella voi kokeilla rohkeitakin oviratkaisuja riskittä.

Lue lisää ja lataa Door Designer -sovellus

Unique 504-massiivikehysovi (satiinilasi)
 
Unique 504 massiivikehysovi (satiinilasi)
 
Serenity saunanovi HImmeli (harmaa)
 
Unique 530 ja Unique 501 massiivikehysovi (valkoinen)
 
Steady 412 lujalaakaovi (tammiviilu)