Main Media
Liukuovi Steady 411 Slide (tammiviilu)

Puupintaiset ovet rauhoittavat mieltä ja miellyttävät silmää

Design

Puu on palannut skandinaaviseen sisustukseen jäädäkseen. Moderniin kotiin puu valikoituu ennen kaikkea luonnollisuutensa ja lämpimyytensä ansiosta. Tämän päivän sisustaja annostelee kotiinsa laadukasta puuta kohtuudella muun muassa ovien ja listojen muodossa. Puupintaiset ovet ovat helppo keino tuoda kotiin uudenlaista, mieltä rahoittavaa tunnelmaa. 

Sisäovi Steady 412-lujalaakaovi (tammiviilu)
 

Kestävyyttä, ekologisuutta, luonnollisuutta ja laadukkuutta painottavat nykyajan arvot tekevät puusta monen tiedostavan sisustajan valinnan. Suomalaisten rakastaman kokovalkoisen tyylin rinnalle koteihin haetaan nyt lämpöä luonnollisilla pinnoilla huonekalujen ja lattiamateriaalien lisäksi yhä enemmän myös ovilla.

Rouhean luonnollinen puupintainen ovi on kätevä keino muuttaa huoneen ilmettä. Muun muassa kaunis koivu ja pehmeä pähkinä ovat vakioviiluja, joiden eloisa pinta piristää huoneen yleisilmettä hurjasti.

Viilupintojen lisäksi myös kuultovärjätyt ovet tuovat puun tuntua kotiin. Puun kauniista kuvioinnista pitävälle, mutta aidon puun sävymaailmaa vierastavalle sisustajalle mainio vaihtoehto on kuultovärjätty ovi.

Sisäovi Steady 411-lujalaakaovi (pähkinäviilu)
 

Puu on parhaimmillaan pieninä annoksina

Parhaimmillaan puu on modernissa sisustuksessa silloin, kun se tuodaan tilaan hillittyinä annoksina. Less is more, voisi sanoa, kun sopivasti annosteltu puu tuo huoneeseen lämpimän, luonnollisen säväyksen.

Puu tuo kotiin myös arvokkuuden ja ajattomuuden tunnetta. Tämän päivän sisustaja yhdistää puupinnan valkoiseen, harmaaseen ja muihin neutraaleihin suosikkiväreihin.

Sisäovi Steady 411-lujalaakaovi (viilu, musta NCS-S-9000-N, Stockholm painikkeet)
 

Modernin sisustuksen kanssa sointuvat erinomaisesti koivu, musta ja tammi, ja maalaisromanttiseen sisustukseen istuu tammen lisäksi mainiosti pähkinä ja kuultovalkoinen. Luonnolliset puunsävyt luovat kaunista kontrastia valkoisten seinäpintojen kanssa tyylisuunnasta riippumatta.

Helppo keino tuoda puupintainen ovi sisustukseen on yhdistää se listojen ja parketin tai puisten huonekalujen sävymaailmaan.

Sisäovi Steady 411-lujalaakaovi
 

Puupinta tutkitusti rauhoittaa

Puisten pintojen on myös tutkitusti todettu rauhoittavan ihmistä. Luonnollinen, rouhea puu vähentää stressiä ja laskee verenpainetta. Ja kukapa ei kaipaisi pientä rauhoitusruisketta kotiinsa!

Jotta mieltä tyynnyttävä vaikutus saadaan aikaan, ei kaikkien pintojen tarvitse olla puuta, vaan pienetkin annokset puupintoja riittävät rauhoittamaan. Puupintainen ovi on helppo keino tuoda pala luontoa kotiin – ilman multaa ja muurahaisia.