Main Media

Lahden kaupunginsairaala

Sairaala

Swedoor toimitti Lahden kaupunginsairaalaan 350 sairaalatason laminaattiovea. Kulutuksenkestävät, tyyppihyväksytyt oviratkaisut räätälöitiin sairaalaoloihin sopiviksi, ja turvallisuustekijöiden takia sairaalaan kapeimpiin kohtiin valittiin liukuovia.

ALKUTILANNE: TARVE KESTÄVILLE SISÄOVILLE

Lahden kaupunginsairaalaan remontin jälkimmäiseen osaan kuului sairaalan sisäovien uusinta. Uusia sairaalatason sisäovia tarvittiin 350 kappaletta yhteensä kuuteen kerrokseen ja sairaalan kellaritiloihin. Ovia uusittiin niin hoitohuoneisiin, hammashoitotiloihin, neuvolatiloihin kuin hallinnollisiinkin tiloihin. Ovilta vaadittiin hygieenisyyttä, kestävyyttä ja tiloista riippuen myös äänieristystä ja paloturvallisuutta.

RATKAISU: OVIRATKAISUT RÄÄTÄLÖITIIN KUHUNKIN TILAAN

Sairaalaan toimitettiin paloluokan EI₂30 ovia, Rw 38 dB äänieristettyjä ovia sekä paloturvallisia ja äänieristettyjä EI₂30 / Rw 37 dB liukuovia. Paloa eristäviä ovia valittiin tiloihin, johon määräykset niitä vaativat. Äänieristysovia taas määritettiin tiloihin, joissa ne lisäävät asiakkaiden ja henkilökunnan viihtyvyyttä sekä turvaavat yksityisyyttä.

Kaikissa sairaalaan toimitetuissa ovissa on kulutusta kestävä ja hygieeninen laminaattipinta. Pintaa on helppo pitää puhtaana, sillä laminaatti kestää vahvojakin puhdistusaineita. Laminaattiovien karmit ovat ovilevyn sävyyn maalattua koivua.

Osaan ovista asennettiin RST-karmisuojia ja kulutuksenkestäviä potkulevyjä, joka kestävät muun muassa sänkyjen, pyörätuolien ja tippatelineiden törmäyksiä. Oviin tehtiin myös suunnistamista helpottavia sisustusratkaisuja: ovet värikoodattiin kerrosten mukaan, ja tiettyihin kohtiin toimitettiin lasitettuja ovia, jotka lisäävät tilantuntua ja valoisuutta.

LOPPUTULOS: OIKEAT OVIRATKAISUT LISÄÄVÄT TURVALLISUUTTA

Lahden kaupunginsairaalaan asennetut oviratkaisut ovat turvallisia, kestäviä ja kuhunkin tilaan räätälöityjä. Kunkin kerroksen mukaan värikoodatut ovet helpottavat sairaalassa liikkumista.

Kaikki ovet ovat tyyppihyväksyttyjä ja kansallisesti testattuja. Liukuovet lisäävät sairaalan turvallisuutta, sillä saranaoven asentaminen sairaalan kapeimpiin kohtiin voi olla pahimmassa tapauksessa turvallisuusriski. Kapeille käytäville asennettiin paloturvallinen ja äänieristetty, tukeva liukuovi.

Kuhunkin tilaan saatiin käyttöominaisuuksiltaan halutunlainen oviratkaisu, joka on turvallinen, hygieeninen ja kestävä.