Main Media
Pariovi Unique 507 ja Unique 505-massiivikehysovi

Makuuhuone on nukkujansa näköinen – tuo rauhaa äänieristetyillä ovilla tai yhdistä tiloja lasitettujen ovien avulla

Äänieristys Design

Makuuhuone on yksi kodin tärkeimmistä huoneista: hyvät yöunet ovat onnellisen elämän kulmakivi. Erityisesti pienissä asunnoissa on tärkeää, että keittiössä kolistelu ei kantaudu vieressä olevaan makuuhuoneeseen. Makuuhuoneen oviratkaisulla onkin iso vaikutus huoneen viihtyisyyteen ja yöunien laatuun, sillä taloon saa tuotua rauhaa laadukkaiden äänieristettyjen ovien avulla. Toisille äänieristystä tärkeämpää on rauhoittava sisustus: tyylikkäät lasitetut ovet luovat makuuhuoneeseen valoisan, mutta tyynen tunnelman.

Hyvät yöunet ovat tunnetusti kultaakin kalliimmat, ja parempaa unenlaatua metsästetään laadukkailla sänkyvalinnoilla, makuuhuoneen lämpötilaa laskemalla ja laventelintuoksulla. Moni kuitenkin jättää suunnittelu- ja sisustusratkaisuissaan äänieristyksen huomiotta.

HELPOIN KEINO ÄÄNIERISTYKSEN PARANTAMISEEN - VAIHDA OVI ÄÄNI ERISTETTYYN

Ovenvaihto on helppo ja nopea keino parantaa makuuhuoneen äänieristystä: Rw 30 dB -äänieristysovi tuo huomattavaa hiljaisuutta makuuhuoneeseen. Tietysti äänieristykseen vaikuttaa paljon ympäröivien rakenteiden eristys, mutta nopein ja helpoin ratkaisu parantaa tilannetta on vaihtaa tavallinen ovi äänieristysoveen.

Varsinkin silloin, kun perheessä on useita erilaisia vuorokausirytmejä, äänieristys on kullanarvoista. Jos perheessä on vuorotyötä tekevä perheenjäsen, on keittiöstä kantautuvan astioiden kolinan syytä pysyä makuuhuoneen ulkopuolella. Tyylikkäällä äänieristetyllä oviratkaisulla myös myöhään jatkuvat nuoren väen elokuvaillat tai perheen pienimpien aamuiset piirrettyjen tuokiot saadaan eristettyä pois vanhempien nukkumatilasta, ja pysyypä samalla myös makuuhuoneen äänimaailma pois lasten korvista.

Stable 401-massiivilaakaovi (musta)
 

RAUHOITA MAKUUHUONE UMPIOVELLA

Myös makuuhuoneen rauhoittava sisustus on ensiarvoisen tärkeää hyvän unenlaadun kannalta. Sisustusratkaisuissa kannattaa suosia pehmeitä, rauhoittavia värejä. Jos värimaailma on raikas ja harkittu, on nukkumaan helpompi käydä.

Jos makuuhuonetta vaivaa liika valoisuus, ongelmaa kannattaa paikata pimennysverhon lisäksi myös umpiovella. Vaikka perheessä olisikin erilaisia vuorokausirytmejä, herkkäuninen nukkuu paremmin, kun makuuhuoneen ovi sulkee pois olohuoneesta tulevan valon.

Liukuovi Unique 501 Slide (musta)
 

LASITETTU MAKUUHUONEENOVI TUO TILANTUNTUA

Varsinkin pienissä makuuhuoneissa toimii enemmän on vähemmän -periaate: huonekaluja ja esineitä täyteen pakattu huone tuntuu usein raskaalta.

Lasitetut ovet voivat olla ratkaisu ahtaalta tuntuvaan makuuhuoneeseen. Lasiruudullisten pariovien avulla makuuhuone sulautuu osaksi muuta asuntoa tyylikkäästi. Lasiruutuihin on saatavilla monenlaisia vaihtoehtoja: läpinäkyvä lasi lisää tilantuntua ja mahdollistaa erilaisten verhoratkaisujen toteuttamisen oveen. Satiinilasi puolestaan tuo suodatettua valoa, mutta säilyttää yksityisyyden.

Pariovi Unique 504-massiivikehysovi (valkoinen)
 

AHTAAN MAKUUHUONEEN PELASTUS – VAATEHUONEEN OVEKSI LIUKUOVI TAI OVI, JOSSA ON PEILI

Yksi keino avartaa makuhuoneen yleisilmettä ja luoda lisää tilantuntua on ovi, jossa on peili. Vaikka makuuhuoneen ovi olisikin äänieristetty umpiovi, voi lisätilan tuntua luoda vaihtamalla vaatehuoneen oven uuteen peililliseen oveen.

Vaatehuoneen tai -komeron sisäänkäynniksi peiliovi on täydellinen ratkaisu, sillä se helpottaa asuvalinnan tekemistä ja lisää huoneen avaruutta. Peilin sisältävän oviratkaisun avulla on myös helppo välttää peilien kiinnitysongelma seiniin.

Jos tila vaatehuoneen sisäänkäynnin ympärillä on erittäin ahdas, voi olla järkevää kääntyä liukuoven puoleen. Liukuovi on toimiva ratkaisu tiloissa, joissa tavallinen ovi ei mahdu aukeamaan kunnolla.

Unique 501M-massiivikehysovi (vihreä NCS S 6716-B90G)
 

HINTA JA TOIMITUSAIKA

Pyydä ovista tarjous ja toimitusaika jälleenmyyjältäsi. Varastoitavien ovien toimitusaika on pääsääntöisesti 1 viikko ja toimitusmyyntituotteiden 5 viikkoa. Ovien suositeltavat jälleenmyyntihinnat näet tuotesivuilta.