Säännöllinen huolto pitää lasioven pidempään sekä toiminnallisesti että ulkonäöllisesti hyvässä kunnossa. Lasiovia pitää huoltaa säännöllisesti ja oikein.

Lasioven puhdistus

Lasiin syntyy kalkkitahroja, kun kalkkipitoinen vesijohtovesi kuivuu jättäen lasiin valkoisia tahroja. Kalkin saa pois käyttövesiputkistoon asennettavalla vedenpehmentimellä.

Jos pehmennintä ei ole, poista tahrat lasista säännöllisesti yleispuhdistusaineella ja laimealla etikkahappoliuoksella. Liouksen voi tehdä laimentamalla pöytäetikkaa. Hankaa ikkunanpesuliinalla ja viimeistele lastalla.

Puuvalmiin tai kuullotetun karmin huolto

Puuvalmis tai kuullotettu (käsitelty vesipetsillä) karmi ja vedin kannattaa heti asennuksen jälkeen käsitellä saunasuoja-aineella, joka hidastaa puun kostumista ja likaantumista.

Jos karmi tai saunanoven puuvedin likaantuu, voidaan lika hioa siitä kevyesti pois.

Maalatun karmin huolto

Kylpyhuoneen lasioven valkoiseksi maalattu puukarmi on suositeltavaa pyyhkiä kuivalla liinalla, jos siihen kertyy tai tiivistyy vettä. Tilassa tulee kiinnittää huomiota ilmanvaihtoon, jotta tuote pysyy mahdollisimman kuivana.

Puhdistukseen käytetään kosteaa liinaa ja tarvittaessa mietoa puhdistusainetta. Älä käytä hankausjauheita tai muita aineita, joissa on hiovia aineksia, happoa tai ammoniakkia.

Lataa tästä lasioven huolto-ohje pdf-tiedostona