Ulko-ovien toimivuus varmistetaan huoltamalla ovea säännöllisesti ja oikein. Ovia hoidetaan myös tarpeen vaatiessa. Esimerkiksi ulko-oven pintojen liat ja tahrat kannattaa poistaa aina mahdollisimman pian.

Maalatun ulko-oven huolto

Swedoorin ulko-ovet on maalattu säänkestävillä maaleilla, jotka täyttävät naarmutuksen kestävyydelle, kulumiselle ja ulkonäölle asetetut vaatimukset ja kestävät hyvin useimpia talouskemikaaleja, rasvoja ja liuotteita. Yleensä pelkkä normaali puhdistus riittää, jos ovi ei ole vaurioitunut tai kulunut epänormaalisti. 

Homeen poistoon käytetään homeenpoistoainetta.

Käytä puhdistamiseen tavallisia ei-alkaalisia puhdistusaineita, esim. astianpesuainetta. Älä käytä aineita, jotka voivat naarmuttaa tai liuottaa pintaa. Vältä siis käyttämästä esimerkiksi liuotteita, hankausjauheita tai teräsvillaa. Kostuta pinta alhaalta ylöspäin, mutta puhdista ylhäältä alaspäin, muussa tapauksessa oveen voi syntyä juovia. Pyyhi kuivaksi.

Kiillon säilyttämiseksi on suositeltavaa käsitellä ovi esimerkiksi autovahalla puhdistuksen jälkeen.

Ulko-oven korjausmaalaus

Pienet vauriot korjataan mieluiten siveltimellä sävyltään ja kiilloltaan sopivalla, ulkokäyttöön tarkoitetulla alkydi- tai akrylaattimaalilla (kiiltoaste 20-30).

Ulko-oviemme vakio- ja perusvärit ovat: valkoinen (NCS S 0502-Y), tummanruskea (NCS S 8005-Y20R), tummanharmaa (NCS S 7502-B), tiilenpunainen (NCS S 5040-Y60R), vaaleanharmaa (NCS S 3005-R80B), sininen (NCS S 5020-R90B), harmaa (NCS S 7000-N), puhtaanvalkoinen (NCS S 0500-N) ja musta (NCS S 9000-N).

Testaa maalin sopivuus ensin pienelle alueelle, esim. oven takareunaan, varmistaaksesi, että maali sopii yhteen alkuperäisen pintakäsittelyn kanssa.

Viilutetun ulko-oven huolto

Viilutettu ulko-ovi huolletaan tarvittaessa, yleensä muutaman kerran vuodessa.

Puhdista ovi tavallisella ei-alkaalisella puhdistusaineella kuten astianpesuaineella. Älä käytä naarmuttavia tai liuottavia aineita.

Viilutetun ulko-oven voi tarvittaessa myös hioa kevyesti hienolla hiomapaperilla. Hiomapöly harjataan ja pyyhitään pois.

Puhdistuksen jälkeen ovi käsitellään ulkokäyttöön tarkoitetulla, kalvoamuodostamattomalla, puuöljyllä. Öljyä käytetään säästeliäästi, mutta kuitenkin niin paljon, että koko pinta tulee kyllästetyksi.

Lukon ja saranoiden huolto

Lukot ja saranat voidellaan kerran vuodessa tai tarpeen mukaan voiteluöljyllä.

Kynnyksen huolto

Kynnys on käsitelty puuöljyllä, joka suojaa kynnystä lahoamiselta. Kynnykset puhdistetaan nihkeällä liinalla.

Vaurioitunut tai kulunut kynnys voidaan tarvittaessa hioa kevyesti hienolla hiomapaperilla. Kynnys puhdistetaan hiontapölystä ja sivellään ulkokäyttöön tarkoitetulla puuöljyllä, joka ei muodosta kalvoa.

Lataa tästä ulko-oven huolto-ohje pdf-tiedostona