Sisäovet ovat erittäin näkyvä osa kotisi sisustusta; mieti vaikka, kuinka suuri osa kotisi seinäpinta-alasta on ovia. Sisäovien tulee miellyttää omistajansa sisustussilmää ja vastata samalla kunkin tilan teknisiä vaatimuksia.

Pohdi ennen sisäoven ostamista ainakin seuraavia seikkoja:

PIHISTÄ TAI PANOSTA SISUSTUKSEEN

Ovet on jaettu kahteen valikoimaan: clever ja ADVANCE.

Clever-valikoiman ovet ovat pihistäjän valinta. Valikoima tarjoaa edulliset, laadukkaat ja käytännölliset perusovet suomalaiseen kotiin. Saatavilla on peruskokoisia, pääasiassa valkoisia kevytrakenteisia ovia.

Clever-valikoiman ovia ovat Style-kevytpeiliovet, Style-liukuovi, Easy-kevytlaakaovet, Easy-liukuovi, Easy Effect - kuvioidut kevytlaakaovet, Purity-kehysovet ja Tradition-mäntypeiliovet sekä Bath- roiskevedenkestävät sisäovet ja Bath-lasiovet.

ADVANCE-valikoiman ovet ovat sisustukseen ja kodin rakennusmateriaaleihin panostavan valinta. Korkealaatuiset ja näyttävät oviratkaisut vastaavat vaativan sisustajan tarpeisiin. Oviin saa useita värejä, viiluja, erikoiskokoja ja -ominaisuuksia.

ADVANCE-valikoiman ovia ovat Craft-massiivipeiliovet, Craft-liukuovi, Steady-lujalaakaovet, Steady-liukuovi, Stable-massiivilaakaovet, Unique-massiivikehysovet, Unique-liukuovet, Unique Rustic -mäntykehysovet, Spa-lasiovet sekä Fire-palo-ovet ja Sound-äänieristysovet. Lisäksi ADVANCE-valikoimaan kuuluu seinän päälle asennettevat liukukiskot ja seinän sisään liukuvat liukuovirungot.

Oven sopivuus sisustukseen

Huoneiden välisten ovien tulee myötäillä kodin muuta sisustusta.

Modernin suoralinjainen sisustus

Klassisen romanttinen sisustus

Luonnonläheinen sisustus

OVEN KÄYTTÖTARKOITUS

Huoneiden välisten ovien tulee myötäillä kodin muuta sisustusta, mutta sisäovilta vaaditaan lisäksi erilaisia teknisiä ominaisuuksia sen käyttötarkoituksesta riippuen.

Muun muassa kylpyhuoneeseen vaaditaan kosteutta tai roiskevettä kestävä ovi ja tekniseen tilaan palo-ovi. Asuinmukavuutta voi lisätä myös muun muassa ääntä eristävillä ovilla tai ovella, jossa on peili tai liitutaulu.

Ohessa on esitelty eri tiloihin suositeltuja pihistäjän ja panostajan oviratkaisuja.

Kylpyhuone

Äänieristystä vaativa tila kuten työhuone, kotiteatteri tai makuuhuone

Paloeristystä vaativa tila kuten tekninen tila

Liitutaulusta hyötyvä tila kuten lastenhuone tai eteinen

Peilistä hyötyvä tila kuten vaatehuone tai eteinen

 

OVIRAKENNE: KEVYT, MASSIIVI VAI LASI?

Väliovien rakenteet ovat erilaisia. Toiset ovet ovat jykeviä ja massiivisia, kun toiset taas kevytrakenteisia. Kevytovet ovat pihistäjän valinta.

Massiivi-, luja- ja massiivipuurakenteiset ovet ovat tukevia. Oven paino ja laatu tuntuu ovea avatessa. Tradition-mäntyovi on massiivipuuta, joten kolhiintunut ovi voidaan hioa ja käsitellä uudestaan. Sisäovia saa myös erikoisrakenteilla, jolloin ovi eristää ääntä ja/tai paloa.

Lasiovi on näyttävä ja pitkäikäinen ratkaisu varsinkin kylpyhuoneenovena, mutta rohkea sisustaja valitsee sen myös huoneiden välioveksi.

OVITYYPPI: SARANOITU SISÄOVI VAI LIUKUOVI?

Huoneiden välinen ovi voi olla saranoitu sisäovi tai liukuovi. Saranoitu ovi on perinteinen ja suosituin oviratkaisu.

Liukuovi on juuri nyt trendikäs oviratkaisu, joka säästää saranoituun oveen verrattuna lattiapinta-alaa. Liukuovi voi liukua seinän sisään tai seinän päällä. Seinän sisään liukuva ovi vapauttaa myös seinäpinta-alaa muuhun käyttöön.

OVEN ERIKOISOMINAISUUS: LIITUTAULU, PEILILASI, ÄÄNI- TAI PALOERISTYS?

Sisäoviin on saatavissa joitakin erikoisominaisuuksia, jotka voivat olla sinulle hyödyksi.

 • Liitutauluovi on suosittu ratkaisu esimerkiksi lastenhuoneessa tai eteisessä perhepäivyrinä.
 • Peililasiovi palvelee erityisen hyvin eteisessä ja vaatehuoneessa.
 • Useaa ovimallia saa myös luokiteltuna; joko äänieristysovena tai ääntä- ja paloa eristävänä ovena.

LÄPINÄKYVYYS: UMPIOVI VAI LASITETTU OVI?

Umpiovi on hyvä ratkaisu esimerkiksi makuuhuoneessa ja WC:ssä, joihin ei haluta näköyhteyttä tai valoa muista tiloista. Umpiovi voi olla sileä ovi, kuvioitu ovi tai peili-/kehysovi.

Esimerkiksi tuulikaapin-, työhuoneen-, olohuoneen-, työhuoneen-, makuuhuoneen- tai keittiönovi voi sen sijaan hyvinkin olla lasitettu ovi. Lasitus lisää tilantuntua, päästää huoneeseen valoa ja mahdollistaa näköyhteyden huoneiden välillä. Laseja on useaa eri kokoa ja peiliovimalleissa niissä on erilaisia lasiristikoita.

Sisäovien lasivaihtoehdot ovat:

 • kirkas lasi, joka päästää valon esteettä sisään
 • satiinilasi, joka rajoittaa läpinäkyvyyttä, mutta päästää silti valon kulkemaan
 • myös Chinchilla- ja MasterCarre-kuviolasit rajoittavat  läpinäkyvyyttä, mutta päästävät valon kulkemaan

Katso kuhunkin ovimallistoon saatavat lasityypit sisäovien teknisistä tiedoista tai sisäovien tuotesivuilta.

VÄRI: VALKOINEN, MUSTA, PUU TAI MUU?

Sisäovia saa monipuolisilla pintavaihtoehdoilla ja sävyillä. Valikoimastamme löydät sisäovet erilaisilla pintavaihtoehdoilla:

 • maalatut sisäovet
 • viilutetut sisäovet
 • värilakatut sisäovet
 • lakatut sisäovet
 • puuvalmiit sisäovet
 • pinnoitetut sisäovet
 • silkki- ja digipainetut lasiovet

ADVANCE-valikoiman ovia saa perusvärien (harmaa, helmenharmaa, puhtaanvalkoinen ja musta) lisäksi missä tahansa NCS S -värikartan erikoisvärissä. Voit vaikkapa valita punaiset ovet yläkertaan ja mustat ovet alakertaan. ADVANCE-valikoiman maalattuja ovia ovat Craft-massiivipeiliovet, Steady-lujalaakaovet, Stable-massiivilaakaovet ja Unique-massiivikehysovet, sekä Fire-palo-ovet ja Sound-äänieristysovet

Luonnonläheisempää tunnelmaa voi luoda viilutetuilla ja lakatuilla ovilla. Steady- ja Stable-laakaovien viiluvaihtoehdot ovat tammi, koivu, pähkinä ja musta. 

KOKO: YKSITTÄINEN OVI, OVI JA LEVIKE VAI PARIOVI?

Yksittäistä ovea näyttävämmän oviratkaisun saat valitsemalla sisäoveksi parioven tai perusoven rinnalle levikkeen. Tarvittaessa levikkeellinen tai parioviratkaisu peittää isommankin oviaukon. Myös liukuovia saa pariovina.

Lue lisää mitoituksesta sivulta Sisäovien mitat.

KÄTISYYS: ONKO OVESI OIKEA- VAI VASENKÄTINEN

Ennen tilaamista pitää tietää, mikä on kunkin oven kätisyys eli mitkä sisäovesi ovat oikeakätisiä ja mitkä vasenkätisiä.

VIIMEISTELY: PAINIKE, KARMI, OVILISTAT JA KYNNYS

Viimeistele ovi tyyliin sopivalla painikkeella sekä karmilla ja kynnyksellä sekä ovilistoilla.

HINTA JA TOIMITUSAIKA

Pyydä ovista tarjous ja toimitusaika jälleenmyyjältäsi. Varastoitavien ovien toimitusaika on pääsääntöisesti 1 viikko ja toimitusmyyntituotteiden 5 viikkoa.