Main Media

Asuinrakennusten ulko-ovet

Ulko-ovia käytetään asuinrakennusten kuten rivitalojen, luhtitalojen ja omakotitalojen sisäänkäyntiovina. Ulko-ovia käytetään myös terassien, parvekkeiden ja teknisten tilojen ovina.

ULKO-OVIEN PINTAVAIHTOEHDOT

Ulko-ovet on saatavissa maalattuina NCS S ja RAL -väreissä, 2-värimaalattuina ja tietyt ECO Function -malliston designit myös tammiviilutettuna.

Ulko-ovimalleja on kymmeniä – sileitä, uritettuja ja kohokuvioituja. Siirry tästä ulko-ovien tuotesivuille.

ULKO-OVIN U-ARVOT

U-arvo eli lämmönläpäisykerroin kuvaa rakennuksen eri rakennusosien lämmöneristyskykyä. Pääsääntöisesti ulko-oven suunnitteluarvon on uudisrakennuksissa oltava U-arvo ≤ 0,7 W/m2K.

  • ECO-rakenteisten ulko-ovien U-arvo on ≤ 0,54...0,76 W/m2K.
  • Muiden ulko-ovien U-arvo on ≤ 0,8...1,0 W/m2K.

ULKO-OVIEN ÄÄNI- JA PALOLUOKITUKSET

Tietyt ovimallit on saatavissa paloa tai ääntä tai paloa ja ääntä eristävänä. Ääntä ja paloa eristävät ulko-ovet lisäävät asumismukavuutta ja turvallisuutta. Ulko-oviin saatavissa olevat palo- ja ääniluokitukset:

  • EI1 30 / Rw 41-43 dB (77 mm paksu Function-ovi)
  • EI1 30 / Rw 41 dB (92 mm paksu ECO-rakenteinen ovi)
  • EI1 30 (92 mm paksu ECO-rakenteinen ovi)
  • Rw 41 dB (92 mm paksu ECO-rakenteinen ovi)

ULKO-OVIEN LISÄVARUSTEET

Ulko-oviin saa erilaisia turvallisuutta ja käytettävyyttä lisääviä lisävarusteita.

Ulko-ovien lisävarusteita ovat muun muassa avainpesä-vääntönuppi, painike, älylukko, turvalukkorunko, sähkölukkokoneistus ja -putkitus, potkulevy, murtosuojarauta ja kirjeluukku.

ULKO-OVIEN CE-MERKINTÄ

CE-merkintä on valmistajan vakuutus siitä, että tuote täyttää Rakennustuoteasetuksen ja ovia mahdollisesti koskevien direktiivien vaatimukset ja on läpikäynyt asianmukaiset vaatimustenmukaisuuden osoittamismenettelyt. 

Ikkunoiden ja ulko-ovien CE-merkinnän perustana on harmonisoitu tuotestandardi SFSEN 14351-1:2006+A1 Ikkunat ja ovet. Tuotestandardi, toiminnalliset ominaisuudet. Osa 1: Ikkunat ja sisäänkäyntiovet, joilla ei ole palonkestävyys- ja/tai savuntiiveysominaisuuksia.

Lataa suoritustasoilmoitukset latauskeskuksesta

Lue lisää CE-merkinnästä