Main Media

Hotellin oviratkaisut

Hotelli

Laatu, turvallisuus ja yksityisyys ovat kriteereitä, joita hotellivieraat arvostavat. Kiinteät sisustuselementit, kuten ovet, ovat tärkeä osa kokonaisuutta, josta asiakkaan kokema laatu muodostuu. Uuden hotellin suunnitteluvaiheessa tai hotellin kunnostusta suunnitellessa on tärkeää määritellä ovien tarve ja se, miten ne lisäävät ylellisyyden tunnetta.

Hotellien ovilla on monia vaatimuksia. Osan ovista täytyy olla paloturvallisia, osassa taas korostuu tarve tehokkaalle äänieristykselle. Ovien täytyy kestää kolhiintumatta jatkuvista matkalaukkujen ja kärryjen iskuista huolimatta. Huomioon on otettava myös kynnysten esteettömyys ja ovien digitaalinen lukitusmahdollisuus. 

Swedoorilla on kokemusta monipuolisten oviratkaisujen toimittamisesta Euroopan tunnetuimpiin hotelliprojekteihin. Räätälöimme ratkaisut tarpeiden pohjalta projektikohtaisesti ja olemme tukena suunnittelusta toteutukseen, käyttöönottoon ja huoltoon asti. 

Lujatekoinen ja kestävä

Me suosittelemme hotelleihin kestäviä laminaattipinnoitettuja ovia. Ne ovat vähemmän alttiita kulumille, kolhuille ja värimuutoksille. Laminointipinnoite vaatii vähiten huoltoa ja on helpoin pitää puhtaana. 

Myös ovien karmeihin on saatavilla monia vaihtoehtoja. Hotelleissa ovenkarmien täytyy kestää matkalaukkujen ja kärryjen iskuja. Puisia ovenkarmeja on saatavana standarditoimituksena, maalattuna, täyspuisena tai viilupintaisena. Ylimääräistä suojaa tuo karmin alaosaa suojaava ruostumaton karmin terässuoja, joka toimii samalla tyylikkäänä visuaalisena tehosteena. Ovenkarmit on saatavana myös kokonaan teräskarmilla yhdistettynä puiseen oveen.

Äänieristysovet

Äänieristysovet luovat oikeanlaisen tunnelman, hyvät työolosuhteet ja terveyttä edistävän ympäristön hotellivieraille. Melusaaste vaikuttaa ihmisiin negatiivisesti: se voi muun muassa nostaa verenpainetta, aiheuttaa stressiä ja heikentää unenlaatua. Asiakkaat tulevat hotelliin lepäämään, ja hyvä äänieristys on avainasemassa. 

Kaikki paloluokitellut ovemme ovat saatavana äänieristettyinä, jolloin ne eristävät ääntä aina 25 desibelistä 47 desibeliin asti. Vielä tehokkaampi, 55 desibelin, äänieristys saadaan aikaiseksi kahden äänieristysoven yhdistelmällä. 

Äänieristysovia on saatavilla yksittäisinä ja pariovina, ja niihin voi yhdistää mekaanisen alas laskeutuvan automaattikynnyksen tai madalluksen ovilehden alareunaan. Tiivis kynnys eristää ääntä ja kynnyksettömyys tarkoittaa esteettömyyttä muun muassa matkalaukkujen ja lastenrattaiden kanssa kulkeville.

Palo-ovet

Palo-ovet ovat yleisesti käytetty ratkaisu hotelleissa, koska niillä on tärkeä rooli turvallisen ympäristön luomisessa. Palo-ovilla rakennus voidaan jakaa palo-osastoiksi ja tarjota evakuoinnille turvalliset poistumisreitit. Suomessa puuovien yleisimmät paloluokat ovat EI₁ 15, EI₁ 30 ja EI₁ 60. Swedoorin puiset palo-ovet ovat saatavana myös paloluokassa E30 ja E60 ja teräsovet luokissa EI230, EI260 ja jopa luokkaan EI2120 asti.

Swedoorin palo-ovet ovat huolellisesti testattuja ja ne on hyväksytty nykyisten määräysten mukaisesti. Rakennusten paloturvallisuusmääräykset löytyvät Suomen rakentamismääräyskokoelmasta: 848/2017 Ympäristöministeriön asetus rakennusten paloturvallisuudesta.

Lukitusratkaisut

Elektroninen lukitusjärjestelmä on käytännöllinen lukitusratkaisu, joka auttaa hotelleja miellyttävän asiakaskokemuksen luomisessa. Swedoor toimittaa ovet hotellikohteisiin valmiiksi liitettäväksi hotellin elektroniseen lukitusjärjestelmään. 

Viihtyvyyttä edistävät ovet

Ovet vaikuttavat merkittävästi tilojen äänimaailmaan ja visuaaliseen viihtyvyyteen. Hotellivieraiden aistit ovat virittäytyneet herkemmälle taajuudelle, koska ympäristö on vieras. Pienetkin yksityiskohdat vaikuttavat asiakaskokemukseen – esimerkiksi se, kuinka arvokkaalta ovi tuntuu tai miltä ovi kuulostaa avautuessaan. Yritysasiakkaat taas arvostavat estetiikan lisäksi kokoustilojen käytännöllisyyttä ja muunneltavuutta.

Lasitetut ovet

Oven ja lasin yhdistelmä antaa vaikutelman avoimesta ja valoisasta tilasta. Swedoor tarjoaa laajan valikoiman ovia kirkkaalla lasilla, satiinilasilla ja kuvioidulla lasilla. Lasiaukollinen ovi on yleinen ratkaisu sisäänkäyntien ja WC-tilojen ovissa, jotta luonnonvalo pääsee virtaamaan vapaasti tilasta toiseen. Luonnonvalo on yleensä tärkeä elementti myös käytävissä, minkä vuoksi käytäviin johtavissa ovissa lasiaukko on hyvä ratkaisu.

Värikkäät ovet

Hotellin värimaailma on tärkeä osa hotellin brändiä ja harmonista kokonaisuutta. Koska ovia on paljon, on tärkeää päättää, haluaako niiden toimivan katseiden kohteena vai sulautuvan huomiota herättämättä muuhun sisustukseen.

Swedoor-ovia ja karmeja on saatavana maalattuna lähes missä tahansa värissä. Myös viilu- ja laminaattivaihtoehtoja on useita.

Ovisuosituksia hotelleihin

Katso alla olevasta taulukosta ovisuosituksia hotellin eri tiloihin. Sileät luokitellut ovet soveltuvat esimerkiksi hotellihuoneen tai neuvotteluhuoneen sisäänkäyntioveksi. Luokittelematon 40D ovi käy muun muassa kylpyhuoneeseen.

Tuote

Paloluokitus

Ääniluokitus

Sileäpintainen 50 mm ovi FS6

EI1 30

Rw 38 dB

Sileäpintainen 52 mm ovi FS7 

EI1 30

Rw 42 dB

Sileäpintainen liukuovi 54 mm FS SLIDE

EI1 30

Rw 33 dB tai Rw 37 dB

40 mm laakaovi 40D

-

-