Main Media

Toimiston oviratkaisut

Toimistojen työhuoneet, neuvottelutilat, maisemakonttorit ja monitilatoimistot asettavat erilaisia vaatimuksia oville ja niiden toiminnallisuudelle. Tärkeintä toimiston ovien määrittelyssä on niiden ulkonäön, äänieristyksen ja kulkemisen helppouden huomiointi. Ovemme tarjoavat ratkaisuja erilaisiin toimistoihin.

Ääntä eristävät ovet lisäävät työviihtyvyyttä

Ylimääräiset äänet ja keskeytykset nostavat työntekijöiden stressitilaa ja heikentävät keskittymistä. Ääntä eristävät ovet parantavat työviihtyvyyttä, kun turha melu pysyy työtilan ulkopuolella. Suoranaisen äänen vaimentamisen lisäksi tilojen osastointi huoneiksi vähentää myös kaikua, mikä osaltaan parantaa akustisia työskentelyolosuhteita.

Kokoushuoneiden keskustelunaiheet ovat usein luottamuksellisia. Luonnollisesti siis neuvotteluhuoneisiin valitaan lähes poikkeuksetta ääntä eristävä ovi. Alla on esitetty yksinkertaistetusti, mitä eri tasoisilta äänieristyksiltä on odotettavissa:

  • Rw 25 dB: Normaali puhe kuuluu melko hyvin oven toiselle puolelle
  • Rw 30 dB: Normaali puhe kuuluu heikosti oven toiselle puolelle
  • Rw 35 dB: Normaali puhe ei kuulu oven toiselle puolelle
  • Rw 40 dB: Vain huudot ja kovat äänet saattavat kuulua oven läpi
  • Rw 47 dB: Huudot ja kovat äänet eivät kuulu oven läpi

Swedoorin valikoimassa on useita ääntä eristäviä oviratkaisuja, joista osa on myös paloluokiteltuja. Erilaisia toimistotiloihin soveltuvia äänieristysratkaisuja on Rw 32 dB:stä Rw 42 dB oviin. 

Lasitetut ovet ja sisäikkunat lisäävät valon määrää

Valon määrä vaikuttaa työympäristön viihtyvyyteen. Hyvä tasapaino luonnonvalon ja keinovalaistuksen välillä tarjoaa parhaat työolosuhteet. Yhdistelemällä lasitettuja ovia ja sisäikkunoita pystytään hyödyntämään luonnonvaloa ja parantamaan tilan valoisuutta. 

Lasitetut ovet tuovat valon lisäksi tilantuntua etenkin ahtaisiin tiloihin kuten ikkunattomiin käytäviin ja pieniin neuvotteluhuoneisiin. Lasin läpinäkyvyys valitaan käyttötarkoituksen mukaan. Joskus läpinäkyvyys voi olla tärkeä turvallisuustekijä – kun ovesta näkee läpi, ei käytävään päin avautuvaan oveen kohdistu niin herkästi törmäysvaaraa. Toisaalta läpinäkymättömällä tai läpikuultavalla lasilla voidaan turvata yksityisyyttä ja työrauhaa oven tuodessa silti valoisuutta ja tilantuntua huoneeseen.

Palo-ovet

Toimistoissa ovilta vaaditaan usein paloneristysominaisuuksia. Oven palonkestävyyden tavoitteena on tulipalon sattuessa jakaa rakennuksen tilat osiin ja turvata poistumistiet, jos rakennus on evakuoitava.

Swedoorin palo-ovet täyttävät oville asetetut palovaatimukset.  Puisten palo-ovien luokitus on EI15 tai EI30. 

Kauniit ja kestävät ovivalinnat

Toimiston sisustus ja värivalinnat vaikuttavat merkittävästi työviihtyvyyteen. Swedoor toimittaa oviratkaisuja lähes kaikissa mahdollisissa väreissä; erikoisvärit voi valita Suomessa yleisesti käytössä olevista värikartoista. Toimiston ovien väriksi voi siis valita vaikkapa brändin tunnusvärit.

Swedoorilla on laaja vakiovalikoima viiluja ja laminaatteja, mutta myös räätälöidyt erikoisratkaisut ovat mahdollisia. Toimistoissa käytetään yleensä arvokasta ja luonnollisen pehmeää tunnelmaa luovaa viilupintaa tai puuta jäljittelevää laminaattia.

Toimiston oviin ei yleensä kohdistu kovaa kulutusta tai jatkuvia törmäyksiä, joten puurakenteiset maalatut ja viilutetut ovet sopivat yleensä hyvin toimistorakennuksiin.

Jos joidenkin ovien tiedetään altistuvan kovalle kulutukselle, voidaan näiden ovien pintaan valita kulutusta kestävä laminaatti ja ovia voidaan tarpeen vaatiessa lisäksi suojata esimerkiksi teräskarmilla tai rst-karmisuojilla.

BIM-objektit

Suurin osa oviratkaisuistamme on käytettävissä digitaalisina BIM-objekteina sekä REVIT- että ArchiCAD-muodossa. BIM-objektit ovat käytettävissä BIMobject-sovelluksilla. Voit ladata BIM-objektimme nettisivuiltamme tai osoitteesta www.bimobject.com

Ovisuosituksia toimistoihin

Katso alla olevista taulukoista suosituksiamme toimiston oviratkaisuiksi. Etenkin neuvotteluhuoneisiin suositellaan ääntä eristäviä ovia. Äänieristys tuo työrauhan myös toimiston työhuoneisiin.

Neuvottelu- ja toimistohuoneet

Tuote

Paloluokitus

Ääniluokitus

Sileäpintainen 52 mm ovi S7

Rw 42 dB

Sileäpintainen 50 mm ovi S6

Rw 38 dB

Sileäpintainen 50 mm ovi S3

Rw 34 dB

Sileäpintainen liukuovi 54 mm FS SLIDE

EI30

Rw 33 dB tai 37 dB

Maalattu, viilutettu, laminoitu 40 mm laakaovi Steady 40D